avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... proces verbal de contraventie silvic
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

proces verbal de contraventie silvic

Buna,numele meu este Mircea,as dori sa intrb ce si cum pot sa procedez in urma primirii unui proces verbal de contraventie silvica ,facut de un padurar si pus un martor cu semnatura la care acesta nu a asistat si nici semnat personal.
Am fost acuzat ca am taiat 11 copaci din padurea personala ceea ce nui adevarat ,dind declaratie si la politie numarul real este 3,(3 nemarcati si 8 marcati a fost )si mi-a dat 2000 roni amenda si 394 despagubiri pentru copaci.
Ce trebuie sa fac eu acum pentru al determina pe acest padurar sa anuleze acest proces verbal fiinca defapt nu a fost nici-un martor si mi l-a pus el din oficiu semnind in locul lui.Martorul pus este un nepot de-l meu care mi-a zis ca nici nu a stat la discutie cu acel padurar. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: iriyna , utilizator 20:40, 29 Iunie 2010
Nimeni nu poate anula un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor , decat instanta.
Puteti, in termenul legal sa formulati o plangere civila, pentru anularea procesului verbal, la judecatorie si prezentati si va insusiti martorul acela,care sa spuna adevarul in instanta.
Puteti depune plangerea si la Ocolul silvic, insa tot la judecatorie va ajunge.
Apelati la un avocat. E mai bine pt dvs.
Buma ziua,va multumesc pt raspus,am fost si depus la judecatorie plingerea pt anularea acelui proces verbal,acu astept sa-mi vina citatie la tribunal pt a ma judeca cu persoana care a facut acel proces verbal?
Cum poate face un astfel de proces verbal dupa o luna si ceva si sa semneze in locul unui martor normal care nu a fost la fata locului si nu a luat la cunostinta despre acest fapt,pt el nu este o incalcare de lege?
Stiu ca un proces verbal se face la fata locului,si in timpul faptuiri faptei si daca de fata cu mine nu vreau sa semnez pune un martor care este de fata faptei nu ma trezesc cu amenda dupa o luna jumatate fara sa fiu intrebat sau asistat la facerea acestui proces verbal.el nu se incadreaza la nici-un articol de lege facind un abuz sau daca e valabil acel proces verbal,cum pot plati asa o suma pt 3 copaci de care stia de ei?si puninid sa-i platesc despagubiri 394 de lei parca ar fi din padurea statului si nu din propria mea padure .Vamultumesc si astept un raspuns ,cum pot proceda mai departe sa cistig aceasta cauza,.
O zi buna va doresc.
Buna ziua! Nu stiu ce s-a întâmplat acolo, dar de judecat vă veţi judeca cu Ocolul Silvic al cărui angajat este agentul constatator! Valoarea pagubei se stabileşte după o lege specială. Vă doresc multă baftă! S-ar putea să câştigaţi dar dacă PV-ul nu e nul de drept ....oricum baftă! Astept noutăţi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Padurile!!! marius05 marius05 As dori sa stiu daca imi trebuie aprobare de la padurar pentru a taia lemne din padure proprietate personala,si daca da prin ce lege se obliga aceasta.Sper sa ... (vezi toată discuția)
Ce motive pot invoca intr-o plangere contraventionala? manolache carmen manolache carmen Buna ziua ! Nici nu stiu cum sa incep ca sa ma fac inteleeasa. Este vorba despre un proces verbal de contraventie dat de un agent de la directia silvica . ... (vezi toată discuția)
Legea silvica anduteo anduteo As vrea sa stiu daca organele de politie insotite de alte persoane au voie sa intre fara acordul meu in padurea aflata in proprietate privata. ... (vezi toată discuția)