avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... copii contracte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

copii contracte

am facut o cerere catre asociatia de proprietari sa mi elibereze o copie a contractului de modernizare a liftului.administratorul refuza pe motiv ca legea nu specifica ca este obligat sa mi elibereze o copie.asi vrea sa stiu daca este adevarat sau nu si daca trebuie sa mi elibereze copia care este termenul de raspuns la cererea mea.va multumesc
Administratorul nu este obligat sa elibereze copii ale documentelor, dar la cerere, proprietarul poate avea acces la documentele asociatiei, conform legii 230/2007
Art. 10. - Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Mergeti la asociatie cu aparatul de fotografiat si faceti copii (poze) ale documentelor daca vreti sa le studiati acasa in tihna.
De fapt pe dvs. nu cred ca va intereseaza contractul de modernizare al liftului, cat devizul de lucrari, facturi, cheltuieli, etc. - documente pe care as. prop. este obligata sa le afiseze la avizierul blocului. Oricum, daca aveti nelamuriri nu discutati cu administratorul, ci cu presedintele com. executiv - eventual in scris... Incercati sa va mai apropiati cativa proprietari, nu incercati chiar singura aceste actiuni.
In asemenea situatii nu inteleg pozitia as. prop. in raport cu proprietarii - dar la fel ca si la case mai mari, desi marile contracte sunt achitate cu bani publici, contractele, se zice ca sunt "confidentiale" Asa o fi si la dvs. in asociatie, poate se folosesc niste proceduri secrete si atunci au dreptate cei de la asociatie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie plata modernizare lift ifigenia2005 ifigenia2005 Buna dimineata tuturor.., Va deranjez cu o problema legata de asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc..,respectiv modernizarea liftului ... (vezi toată discuția)
Locatarul unui bloc poate cere documente justificative la intretinere in baza unei imputericiri? jackal77 jackal77 Buna ziua, Locatarul unui bloc in speta copilul proprietarului poate primi documentele justificative la intretinere in baza unei imputerniciri scrise sau a ... (vezi toată discuția)
Avem dreptul să cerem foto-copierea oricărui act al asociației, mai ales contractele celor care conduc asociația (se pot anonimiza datele personale din acestea) ? flory_mr flory_mr Poate să-mi răspundă cineva dacă avem dreptul să cerem, conform H.G. nr.1588/2007, art.12, A, lit. c și d (implicit, conform Legii 230/2007, art. 10), ... (vezi toată discuția)