avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda administrativa. Recuperare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda administrativa. Recuperare permis

Acum 8 luni am fost depistat cu o alcoolemie de 1.1, respectiv 0.95in singe. Mi s-a deschis dosar penal, in ianuarie2010 am fost chemat la parchet unde m-am dus insotit de o avocata. Pe 3mai2010 am primit acasa Ordonanta de la parchet, in care mi se spune ca am fost scos de sub urmarire penala si mi s-a dat sanctiunea administrativa a amenzii. Va rog daca ma puteti ajuta spunindu-mi ce inseamna asta , ce trebuie sa fac in continuare si in cit timp imi pot recupera permisul?
Cel mai recent răspuns: agape_mihai , utilizator 17:08, 20 Mai 2010
Dupa ce platiti amenda va puteti recupera permisul, pt ca oricum l-ati avut retinut timp de 8 luni. Mergeti cu ordonanta la politia rutiera, dar dupa ce trec 20 de zile de la comunicare, ca sa ramana definitiva solutia parchetului.
Va mutumesc pentru raspuns!
Va mai deranjez cu o intrebare daca ma puteti ajuta:daca am primit acasa ordonanta de la parchet de scoatere de sub urmarire penala, mai poate face politia recurs?
Politia nu este parte in dosar,ea facut doar urmarirea penala,deci nu are dreptul sa faca contestatie,nu recurs.
Solutia procurorului poate fi insa atacata in termen de 20 de zile,prin contestatie de catre partile vatamate/civile saude catre alte parti din dosar
Va multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Solutionare dosar in stadiu parchet cu propunere de nup iverson_nio iverson_nio Pe data de 18 feb 2013 dosarul a plecat de la Udriste catre Parchet cu propunere de NUP ! (cauza conducere auto cu alcoolemie de 0.9 in sange efectuat ... (vezi toată discuția)
Permis anulat sau suspendat? vasilicalungu vasilicalungu Am fost opriti de un echipaj de politie, iar sotului meu i s-a luat proba cu aparatul etilotest , iar rezultatul a fost 0.75mg/l.Ulterior am fost la cea ... (vezi toată discuția)
Dosar penal alcool amenda administrativa marigel marigel In data de 13!!!!!august, am ramas fara carnet pt. alcoolemie 0.58 in aerul expirat. Spun pe scurt. A durat vreo 2 luni jumate ca sa ma cheme la politie:nu am ... (vezi toată discuția)