Pe data de 18 feb 2013 dosarul a plecat de la Udriste catre Parchet cu propunere de NUP ! (cauza conducere auto cu alcoolemie de 0.9 in sange efectuat recalculare rezultat final 0.7 ) .Acum va intreb : Catre ce Parchet sau judecatorie se poate repartiza dosarul meu ? Care este termenul de solutionare din experienta dvs pt dosar NUP ? adica in cat timp de la 18 feb pot astepta ca rezolutia sa-mi soseasca acasa ?
poliţia respectivă, ca organ de cercetare penală, face parte din echipa de cercetare penală având ca şef un procuror de la parchetul d.p.l. Judecătoria locală.În calitatea sa de şef al respectivei echipe, procurorul manageriază întreaga problemă, iar poliţistul execută.Aşa fiind, dosarul va fi trimis parchetului mai înainte arătat.Poliţistul întocmeşte un referat al dosarului şi, în final, face o propunere de începerea ori, neînceperea urmăririi penale, apoi, predă dosarul parchetului.Procurorul, pe baza acelui referat al poliţiei (doar formal pt. că, de fapt, el are situaţia sub control), va emite un document numit Ordonanţă după caz, Rezoluţie (parţial, prin cuprinsul şi motivarea ei se aseamănă cu o hotărâre a instanţei).Veţi primi Ordonanţa procurorului cu NUP.De la primire, se calculează 20 de zile (nu se calculează ziua primirii), timp acordat potrivit Legii în care puteţi depune plângere/contestaţie împotriva actului procurorului (vi se va aduce la cunoştinţă prin "Comunicare" ataşată respectivului act).Termen : depinde de mai mulţi factori, nu se prevede în lege.
Politia (organ de cercetarea penala) trimite dosarul la Parchet la procurorul care supravegehaza activitatea organelor de cercetare penala (politia).
La parchet cu siguranta dosarul va mai sta in lucru o perioada unde probabil veti fi citat daca procurorul considera necesara audierea dv. Daca nu veti primi citatie, atunci veti primi acasa comunicarea solutiei dispuse de procuror. daca solutia va nemultumeste aveti la dispozitie 20 zile sa formulati plangere la procurorul ierarhic superior.
Ce urmeaza dupa nup?
george70
Am aflat prin intermediul avocatului ca la dosarul meu prin care eram acuzat de delapidare politistul a pus rezolutia de NUP trimitandu-l la parchet. Cam ce ar ... (vezi toată discuția)