avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce urmeaza dupa NUP?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce urmeaza dupa NUP?

Am aflat prin intermediul avocatului ca la dosarul meu prin care eram acuzat de delapidare politistul a pus rezolutia de NUP trimitandu-l la parchet. Cam ce ar mai putea sa urmeze ,primesc vreo instiintare scrisa cu rezolutia,mai trebuie sa ma prezint la parchet?
Cel mai recent răspuns: dia22 , utilizator 17:16, 4 Februarie 2013
In situatia dumneavoastra, organul de cercetare penala (agentul de politie) a trimis dosarul la parchet cu propunerea de neincepere a urmaririi penale. Procurorul care se ocupa de caz va dispune, in functie de aprecierea lui, nu de propunerea politistului. In acest sens, puteti merge la Parchet si sa va interesati care este stadiul dosarului si daca s-a pronuntat procurorul de caz. Dupa ce acesta se va pronunta prin rezolutie, daca va fi vorba de NUP, veti primi acasa rezolutia. In atare situatie, aveti in vedere ca procurorul este cel care decide si nu organul de cercetare penala (politistul). Cu stima.
daca prima faza, dupa depunerea plangerii penale initiale, se numeste Urmarire Penala,
este cam ciudat ca la Sfarsitul Urmarii Penale, cand s-a terminat de cercetat totul in dosar,
sa se dea "Neinceperea Urmarii Penale" NUP

nu prea e deloc corect logic vorbind, ca sfarsitul urmarii penale, sa fie numit "Neinceperea Urmarii Penale"... ce parere aveti?
Gresit. Prima faza, dupa depunerea plangerii penale, este cea de cercetare, desfasurata de organele de cercetare penala (politie). Acestea inainteaza dosarul la Parchet, urmand a fi repartizat unui procuror, care va dispune asupra inceperii/neinceperii urmaririi penale. Cred ca totul capata logica acum, sper. Cu stima.
politia este practic organul de cercetare, si are obligatia de a finaliza dosarul de cercetare penala intr-o anumita perioada de timp maxima: maxim 6 luni, maxim 1 an ?

toate probele adunate la dosar sunt disponibile pentru polistii care ancheteaza, pentru procuror, si pe ntru cea care a depus plangerea, sau si pentru martori?
Am inteles de la avocat ca in general propunere cu care vine dosarul de la politie este si cea a procurorului de caz. Ati intalnit si altfel de situatii ?

Alte discuții în legătură

..propunere facuta de catre organul de cercetare penala !! tutu12 tutu12 In urma unei plangeri penale , Parchetul trimite spre cercetare , organului de cercetare -politiei . La terminarea cercetarilor ,politistul face un raport ... (vezi toată discuția)
Inceperea urmaririi penale donciuovidiu donciuovidiu Fără a dovedi vinovăţia unui angajat, angajatorul se prevalează de art. 52, alin. 1, lit. b, din Codul muncii, îi face o plângere penală neargumentată ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie? adrian_27 adrian_27 Buna seara, Am in proprietate apartamentul nr. 1 dintr-o casa colectiva, cota parte din curtea comuna si cota parte din drumul de access. In luna mai ... (vezi toată discuția)