avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de furt si distrugere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de furt si distrugere

Buna ziua,

La sfarsitul lunii ianuarie am fost acuzat de o fosta"prietena" ca i-am distrus masina si i-am furat o oglinda de la masina . In urma anchetei facute de organele de politie si in baza probelor de la dosar depuse de ea si gasite de acestia am fost informat de catre ofiterul de caz ca dosarul a fost trimis la procuratura cu propunerea de neinceperea urmaririi penale.As vrea sa stiu daca se poate si daca ma puteti ajuta sa imi spuneti cam cat dureaza pana primesc acasa rezolutia de NUP si cum as putea sa o dau in judecata pentru aceste acuzatii.
Puteti formula plangere penala impotriva acelei persoane pentru denunt calomnios dupa comunicarea ordonantei de neincepere a urmaririi penale si trecerea termenului in care se poate formula plangere imotriva actelor procurorului. Astfel persoana care a depus plangere penala imotriva dv are posibilitatea sa formuleze impotriva NUP plangere la prim-procuror in 20 de zile, iar daca prim-procurorul mentine NUP, mai poate formula plangere in instanta tot in termen de 20 de zile.
Va rog sa imi spuneti daca puteti cam cat dureaza pana primesc acasa rezolutia ca deja au trecut 2 luni .
Va multumesc.
In cazul in care procurorul este de acord cu propunerea ,dispune prin rezolutie neinceperea urmaririi penale,in situatia in care procurorul isi insuseste argumentele cuprinse in propunerea organului de cercetare penala,rezolutia este facultativa sau poate cuprinde doar argumente suplimenare.
Copie dupa rezolutie si de pe propunerea organului de cercetare penala se comunica persoanei care a facut sesizarea ,precum si,dupa caz,persoanei fata de care s-au efectuat acte premergatoare.
Din pacate nu exista un termen in acest sens.


Sa inteleg ca poate dura in functie de numarul de dosare pe care il au in lucru nu?
Exista vreo modalitate de a ma interesa eu la parchet despre dosar?
As dori sa va mai intreb daca pe parte civila ii pot intenta proces doarece in urma anchetei si numarului mare de "invitatii" pentru declaratii la sectia de politie am fost mustrat la locul de munca deoarece am functia de gestionar si va dati seama ca o acuzatie de furt nu a prins bine?
Mergeti la registratura Parchetului unde este dosarul dvstra in zilele de program cu publicul ,sau faceti o plangere in care sa solicitati sa va comunice stadiului dosarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inceperea urmaririi penale donciuovidiu donciuovidiu Fără a dovedi vinovăţia unui angajat, angajatorul se prevalează de art. 52, alin. 1, lit. b, din Codul muncii, îi face o plângere penală neargumentată ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie? adrian_27 adrian_27 Buna seara, Am in proprietate apartamentul nr. 1 dintr-o casa colectiva, cota parte din curtea comuna si cota parte din drumul de access. In luna mai ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza dupa nup? george70 george70 Am aflat prin intermediul avocatului ca la dosarul meu prin care eram acuzat de delapidare politistul a pus rezolutia de NUP trimitandu-l la parchet. Cam ce ar ... (vezi toată discuția)