avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general registrul de evidenta fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

registrul de evidenta fiscala

Registrul de evidenta fiscala se completeaza trimestiral sau anual? Se copiaza declaratia 101 in registrul de evidenta fiscala?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 22:47, 4 Mai 2010
:D hehehe In sfarsit am ocazia sa vorbesc cu un "ministru"..deci:
Registrele in cauza sunt documente tipizate cu regim special si vor fi utilizate de contribuabilii platitori de impozit pe profit pentru inscrierea tuturor informatiilor care au stat la determinarea profitului impozabil si a calculului impozitului pe profit cuprins in declaratia privind obligatiile de plata la bugetul general consolidate
Modul de completare a registrului de evidenta fiscala este la latitudinea fiecarui contribuabil, in functie de specificul activitatii si de necesitatile proprii ale acestuia.
Se completeaza trimestrial sau anual, dupa caz, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit.Sa auzim de bine !
Eu platesc impozit pe profit trimestrial, dar contabila mi-a spus ca se completeaza anual, si sa copiez datele inscrise in declaratia 101. Multumesc
ministru_ a scris:

Eu platesc impozit pe profit trimestrial, dar contabila mi-a spus ca se completeaza anual, si sa copiez datele inscrise in declaratia 101. Multumesc

raspunsul meu este:
Ca atare calculul impozitului /profit se va trece trimestrial in Registrul de evidenta fiscala,de catre cel ce face acest calculul.B-)
Legatura dintre D 101 si acel registru,este la sfarsitul anului,la finalizarea impozitului /profit/an
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de evidenta fiscala CorinaRS CorinaRS Buna ziua, am o rugaminte, o firma a fost platitoare de impozit pe profit pana in 31.12.2012, apoi a trecut la impozit pe venit. Se mai completeaza Registrul ... (vezi toată discuția)
Registru ionzanfir ionzanfir ce se completeaza in registr.de evid.fiscala,parerile sant impartite:chelt.si veniturile trimestrial doar totalurile si impozitul calc.16% (vezi toată discuția)
Registrul de evidenta fiscala - obligatoriu pentru firmele care au trecut de la micro impozit pe venit la impozit pe profit Magda Staicu Magda Staicu Conform pct 15 din normele de aplicare ale codului fiscal pentru firmele care trec de la impozitul pe venit la impozitul pe profit trebuie tinut registrul de ... (vezi toată discuția)