pana acum 2 zile am lucrat la o firma de pe platforma dacia, in data de 3 mai am fost anuntati ca urmeaza sa se incheie C.I.M. pe motive economice la aproximativ 70 de persoane printre care si eu. in data de 4 mai ne-au spus ca am intrat in perioada de preaviz desii nu am semnat nimic.ni s-a promis 20 de zile de preaviz platite 100%,C.O. platit si un salariu compensatoriu neimpozabil.ce este de facut in cazul in care ne-au trimis acasa fara sa semnam nimic? ce drepturi avem?tin sa mentionez : contractul meu de munca este pe perioada determinata. Multumesc anticipat
In practica, se procedeaza la trimiterea de instiintari de intrare in preaviz pentru concediere ...dar avand in vedere numarul mare de salariati ce urmeaza a fi concediati, cred ca este vorba despre o concediere colectiva care are o alta procedura.
Prin urmare, de la data primirii deciziei de concediere aveti la dispozitie un termen de 30 de zile pentru a contesta in instanta aceasta decizie.
In cazul neplatii salariului compensatoriu, puteti sesiza atat ITM-ul local , cat si instanta de judecata.
In cazul concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatului, acesta beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si de o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi. Am vazut, din cele relatate de dumneavoastra, ca angajatorul a promis ca o sa primiti aceste drepturi.
In perioada celor 20 zile lucratoare de preaviz va puteti prezenta la munca doar 4 ore/zi fara sa va fie afectat salariul.
Nu cred ca instiintarea de preaviz nu a fost emisa, posibil s-o primiti prin posta. Angajatorul are nevoie de semnatura dumneavostra ca ati luat la cunsotinta sau de confirmarea de primire a instiintarii trimise prin posta.
Reducere post
calin andrei
buna ziua;va rog sa-mi raspunde-ti la urmatarea problema:mi s-a comunicat ca se reduce postul pe care sint angajat;motivul era nerealizarea target-ului de ... (vezi toată discuția)