avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz antedatat - legal sau nu ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz antedatat - legal sau nu ?

Am primit dis de dimineata mareata veste ca sunt in preaviz . Problema este ca are ca data 19.01.2010 si azi suntem in 25 . Este legal sau nu ? Plus ca nu scrie nimic altceva decat motivul : restructurare . Suntem 8 in situatia asta ( din maxim 20 in firma ) . Daca nu avem ccm putem primi un salariu compensatoriu ?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 16:54, 25 Ianuarie 2010
La primirea instiintari ati trecut data ? Previzul produce efecte de la data luarii la cunostinta. Previzul este de 20 de zile lucratoare timp in care puteti absenta 4 ore pe zi fara sa fie diminuate drepturile salariale. Aveti dreptul la un salariu compensatoriu conform CCMN.
L53/2003(A)-Codul Muncii
ART. 68
(1) Prin concediere colectiva se intelege concedierea, intr-o perioada de 30 de zile calendaristice, din unul sau mai multe motive care nu tin de persoana salariatului, a unui numar de:
a) cel putin 10 salariati, daca angajatorul care disponibilizeaza are incadrati mai mult de 20 de salariati si mai putin de 100 de salariati;

Deci nu va incadrati la concediere colectiva.
Va ramane sa consultati doar CCM la nivel de ramura si/sau national.
Cum l-ati primit? Ati semnat undeva de primire? Trebuia sa treceti data in care l-a primit. Preavizul curge de la data in care ati luat la cunostinta.
Daca doriti a "prelungi" acest preaviz si considerati ca vi s-a facut o nedreptate, il puteti suspenda printr-un certificat medical, pana cand veti gasi un alt loc de munca.
Ati semnat de luare la cunostinta si ati pus data de astazi ?

Din momentul semnarii aveti 20 zile lucratoare preaviz si beneficiati de un salariu compensator.
Inca nu l-am semnat si din pacate va trebui sa intru in concediu medical pentru o interventie chirurgicala ( sa inteleg ca poate fi intrerupt preavizul pentru asa ceva ) . Lucrez la o sc de distributie si furnizare gaze naturale ( gen Distrigaz dar mult mai mica ) , sunt angajat in cm ca inginer instalatii gaze si in firma sunt ( printre altele ) diriginte de santier retele si bransamente , controlor de calitate , ssm si psi ( sunt singurul cu aceste autorizatii ) . Mai sunt si director tehnic ( dar fara decizie ) si semnez acte ca dr th. In locul meu va aparea din afara altcineva . Am vreo sansa de castig daca contest aceasta concediere ?

Alte discuții în legătură

Concediere dupa ccc elenasav elenasav Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Momentan ma aflu in CCC, urmeaza sa ma reintorc la munca , unde situatia se prezinta astfel.In ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala sau colectiva? meeri_m meeri_m Buna seara! Va rog, daca se poate sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: lucrez (inca? ) la o societate care in momentul de fata mai are aproximativ ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu constantin2408 constantin2408 se poate invoca art 5(1) din codul muncii-principii fundamentale,de catre un salariat ,ce nu a primit salariu compensatoriu,iar marea majoritate a colegilor ... (vezi toată discuția)