Buna seara! Sper sa reusesc sa aflu ceea ce ma intereseaza f mult... Sunt in preaviz de 20 de zile in conformitate cu art 73, alin 1... Intrebarea mea este: toti angajatorii sunt obligati sa respecte prevederile din Contractul Colectiv de munca? vreau sa stiu daca firma este obligata de lege sa-mi ofere salariul compensatoriu! Contabila mi-a spus ca firma noastra nu da acest tip de compensatii, ca ea nu are treaba cu contractul colectiv de munca. Iar in Codul Muncii art 67: ("Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă" ) nu este precizat exact daca toti angajatorii trebuie sau nu sa ofere acest salariu. "POT beneficia" este cu dus si intors...
Precizez ca lucrez intr-un magazin cu un nr mic de angajati.
Buna
VALYTA
AM FOST CONCEDIATA DE CURAND IN BAZA ART 65 CODUL MUNCII (REDUCERE DE PERSONAL) SI AM CITIT PE NET CA AS AVEA DREPTUL LA UN SALARIU COMPENSATOR EGAL CU ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii
larisa_
Incepand cu data de 17.09.2010, contractul meu de munca a incetat conform art 65 alin 1 din codul muncii. Din cauza reducerii activitatii mi-a fost desfiintat ... (vezi toată discuția)