avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carnet de munca

Buna Ziua.
Va rog frumos sa ma ajutati si sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez pentru a intra in posesia carnetului de munca. Concret, pe data de 26.02.2010 a fost ultima zi de lucru la fostul angajator, in urma exprimarii demisiei mele . Firma nu mi-a transmis nici pana la aceasta data carnetul de munca dar nici fisa de lichidare cu toate ca am solicitat aceste documente in scris pe 26.02.2010 si de doua ori in luna martie 2010. Ce trebuie sa fac si ce pot obtine de la fostul angajator pentru ca ma priveaza de dreptul meu constitutional de a muncii? Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:27, 6 Mai 2010
Daca ati depus solicitare oficiala la angajator pentru eliberare carnet de munca ,
cererere care nu a fost solutionata,sesizati oficial ITM responsabil
Angajatorul nu este obligat sa va trimita carnetul de munca. Acesta se ridica personal sau prin imputernicire. Fisa de lichidare este tot obligatia dumneavoastra sa o faceti .Daca nu ati intrat in posesia carnetului de munca asta nu inseamna ca nu puteti munci. La noul loc de munca dati o declaratie pe proprie raspundere ca detineti carnet de munca , pe care il veti aduce ulterior.
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze carnetul de munca completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act.
In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului
Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.
Carnetul de munca se elibereaza atunci cand este completat,inchis si vizat de ITM.
Eliberarea carnetului de munca constituie obligatia angajatorului ,prevazuta de art 4 (2) din decretul nr 92/1976
La incetarea activitatii sau in caz de transfer,carnetul de munca se inmaneaza titularului,completat cu toate inscrierile la zi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca lavinia1001 lavinia1001 Am si eu o problema legata de eliberarea cartii de munca de catre angajator. Fostul meu angajator refuza sa imi elibereze cartea de munca desi contractul meu a ... (vezi toată discuția)
Nu pot sa imi iau cartea de munca ContSters156226 ContSters156226 Am lucrat la o firma si seful pentru 200 lei pe care trebuia sa ii dau lui nu imi da cartea de munca ,dar eu am lucrat ore suplimentare si nimeni nu imi ... (vezi toată discuția)
Cine e autorizat sa tina cartile de munca elsa579 elsa579 Mi-am dat demisia de la o firma la 1 aprilie 2008. Eu singura am fost cu demisia si deciziile la ITM sa la inregistrez. Acolo m-i s-a spus sa revin dupa carte ... (vezi toată discuția)