avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire prin testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire prin testament

tatal meu a decedat ,si cat era in viata a facut un testament la notariat prin care ii lasa surorii mele o gradina si jumatate din curtea casei.Sora mea cand avea 5 ani bunicii mei au infiato si a devenit in acte sora cu mama mea.In acte nu mai este sora cu mine.pot sa contest testamentul daca nu sunt de acord?cand pot contest? inainte de succesiune?cat am cota parte din mostenire?daca mama traieste.si suntem 2 mostenitoare.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:46, 5 Mai 2010
In termen de 3 ani de la deces, acest act poate fi atacat de catre dumneavoastra (in sensul desfiintarii sau al reductiunii liberalitatii excesive ), reintregind astfel rezerva succesorala prevazuta de lege.(competenta material si teritoriala e judecatoria in a carei raza teritoriala s-a regasit ultimul domiciliu al defunctului )
Tatal dumneavoastra avea discernamant cand a dispus cu titlu gratuit asupra bunurilor ce compun masa succesorala?
Daca apreciati ca detineti motive temeinice sa contestati actul unilateral de vointa al tatalui pe care a inteles sa il materializeze prin testament,aveti posibilitatea promovarii de actiune la instanta responsabila ultimului domiciul al tatalui dvs
De preferinta inainte de dezbaterea succesiunii
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
ynocentta, utilizator
deci pot sa atac testamentul????in cat timp??? dupa secesiune ?sau inainte!!
da avea discernamant!!dar a vrut sa ii dea si sorei mele ceva!!ea nemaifiind in acte sora mea!fiind infiata de bunici!cat am dreptul la mostenire?? procent?
procentele se stabilesc in functie de numarul succesorilor care au vocatie succesorala la succesiunea defunctului .
tot astfel, in functie dupa cum imobilul este bun comun al sotilor sau bun propriu al unuia dintre soti .
succesori ati fi dvs. si mama dvs, precum si legatarul testanmentar .
testamentul se poate ataca in instanta , in termen de 3 ani de la decesul defunctului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament kywy kywy inainte ca socrul meu sa moara acesta a facut testament in prezenta unui notar . sotului meu in care scrie ca lasa tot fiului sau , dupa ce a murit am facut ... (vezi toată discuția)
Succesiune suspendata,mostenitor rezervatar decedat dupa suspendare ContSters365386 ContSters365386 In urma decesului mamei,fiica \"R\"a solicitat suspendarea succesiunii,in calitate de mostenitor rezervatar,deoarece mama ei lasase toate bunurile ,prin ... (vezi toată discuția)
Cine va mosteni totul? michirec michirec Sotia mea are o sora;tatal lor nu are discernamant din cauza unei boli psihice;mama s-a hotarat sa faca testament si sa lase totul cumnatei mele, excluzand-o ... (vezi toată discuția)