avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie limita de varsta

Buna ziua,
Am indeplinit conditiile de cotizare incepand cu luna februarie 2010. Dosarul pentru pensionare l-am depus in luna aprile si urmeaza sa apara decizia. Cu ce data se face plata pensiei? Din luna februarie? Iunie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Liviu Samoila , Avocat 10:49, 5 Mai 2010
Buna ziua!
Potrivit art. 83 din Legea 19/2000, drepturile de pensie pentru limita de varsta se acorda si se platesc de la data indeplinirii conditiilor de pensionare, daca cererea a fost depusa in termen de 30 de zile de la aceasta data.
Astfel, daca dumneavoastra ati indeplinit conditiile de pensionare in februarie, dar ati depasit termenul de 30 de zile in care trebuia sa va depuneti dosarul, plata pensiei urmeaza sa se faca din momentul in care ati depus cererea, din aprilie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data depunerii dosarului handsu handsu Care este data la care se poate depune dosarul de pensionare pentru limita de varsta? Prima zi din luna in care sunt indeplinite conditiile , sau prima zi ... (vezi toată discuția)
Cerere pensii - decadere din termen Niros Aciarb Niros Aciarb Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sa clarific o problema: As fi indreptatit de Legea nr. 49/2010 sa imi depun cerere de pensionare in 25 octombrie, in baza ... (vezi toată discuția)
Depunerea dosarului de pensionare kero kero Cand se poate depune dosarul de pensionare? Practic eu indeplinesc conditiile pe 17 Mai 2010, am inteles ca a aparut o ordonanta care permite depunerea ... (vezi toată discuția)