avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data depunerii dosarului
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data depunerii dosarului

Care este data la care se poate depune dosarul de pensionare pentru limita de varsta? Prima zi din luna in care sunt indeplinite conditiile , sau prima zi dupa implinirea varstei? De exemplu , in cazul in care o persoane indeplineste conditiile in luna februarie , data la care se poate perezenta la Casa de pensii cu dosarul este data de 1 februarie , sau in cazul in care implineste varsta in 10 februarie , in 11 februarie ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:52, 24 Ianuarie 2010
1. Legea 19/2000 spune:
Art. 83. - (1) Drepturile de pensie pentru limită de vârstă se acordă şi se plătesc de la data îndeplinirii condiţiilor de pensionare, dacă cererea a fost depusă în termen de 30 de zile de la această dată.
2. Adica depuneti cererea incepand cu 11 februarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot iesi la pensie anticipat ? gabimuresan2003 gabimuresan2003 Buna ziua! Mama mea este nascuta in 20 aprilie 1955.Lucreaza din anul 1976 , deci are 34 de ani de munca din care 23 de ani si 5 luni in grupa a doua. ... (vezi toată discuția)
Cand se depune dosarul in vederea pensionarii? roxana si florin roxana si florin cind se depune dosarul de pensionare ? cu 30 de zile inainte sau cu cateva zile ? dati-mi o lege sau un ordin ceva va rog (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta ovajaiala ovajaiala Buna ziua, Am indeplinit conditiile de cotizare incepand cu luna februarie 2010. Dosarul pentru pensionare l-am depus in luna aprile si urmeaza sa apara ... (vezi toată discuția)