avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor...pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor...pensia alimentara

Buna ziua!Deci situatia in sine sta cam asa...momentan nu lucrez mi-am depus demisia din motive intemeiate in 13 aprilie 2010...plata salarului in transe de 50...100 ron,,,credeti-ma ca nu glumesc..ori stand pe chirie am cheltuieli de platit la o anumita data....vreau sa deschid proces de incredintare minor...pensia alimentara...copilul este recunoscut dar tatal natural nu a mai dat nici un semn de viata de un an si ceva...am inteles citind mult pe forum ca aceasta ar fi singura modalitate de a putea iesi afara cu minorul.......deci ce sanse reale am de a primi incredintarea..pentru ca oricum eu imi caut de lucru...in continuare...si se poate dovedi cu cartea de munca unde am ani buni pe ea...si daca as beneficia de anumite facilitati.....pentru ca oricum momentan nu imi pot permite un avocat.Va multumesc!.
buna ziua .
intr-adevar singura solutie ar fi sa cereti in instanta incredintarea minorului .
ulterior dupa investirea hotararii judecatoresti cu formula definitiva si irevocabila veti putea pleca din tara cu acesta .
de asemenea puteti solicita si obligarea paratului la plata pensiei de intretinere . trebuie sa cunoasteti locul de munca al paratului .
aceasta cerere nu se timbreaza .
pana va gasiti un loc de munca, sunt de parere sa solicitati in instanta numai pensie alimentara. ar fi util sa cunoasteti locul de munca al tatalui copilului.
dupa ce aveti un loc de munca si veti avea un venit sigur, cereti si incredintarea minorului.
Multumesc pentru raspunsuri....deci totusi ma afecteaza faptul ca momentan nu am de lucru....problema e ca as deschide si proces de incredintare dar imi este frica sa nu pierd si nu ca ar dori tatal copilul incredintarea ci pur si simplu ca legea sa hotarasca ca nu am cum sa intretin minorul...are 5ani dar daca pot dovedi ca fiul meu care lucreaza legal in Suedia ma ajuta lunar cu bani am vreo sansa?
cerere la instanta pentru plata pensie.
nu aveti interes sa promovati actiune pentru incredintare minor dim moment ce il aveti.
Iertati-mi insistenta dar insist cu incredintarea deoarece am inteles ca aceasta e singura modalitate de a iesi afara din tara cu minorul nu pentru altceva.....in iulie vreau sa merg la baiatul meu in suedia in vizita si nu as vrea sa am surprize la vama!

Alte discuții în legătură

Pot trece granita minorul daca imi este incredintat mie si tatal nu are drept de vizita dar hotararea mea nu este definitiva si irevocabila stirbumimi stirbumimi am o fetita de 2 ani si 11 luni imi este incredintata mie spre crestere si educare fostul concubin este obligat sa-i plateasca pensie alimentara 300 ron minora ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marius007zo2 marius007zo2 buna ziua, sunt despartita de aprox 3 ani. fostul sot plateste pensia alimentara stabilita la momentul respectiv in val de 125 ron. de aprox 2 ani el ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui pt scoaterea copiluli din tara teo84 teo84 Am un copil de trei ani si nu sunt casatorita cu tatal copilului,dar copilul e recunoscut de tatal lui.Acum daca ne despatim tatal copilului ma ameninta ca nu ... (vezi toată discuția)