avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victima

Buna ziua
Din pacate acum 2 saptamani am avut un accident rutier in care a fost implicata o persoana.Eu eram la volanul masinii, am iesit de pe straduta si vroiam sa virez la dreapta, aveam Cedeaza Trecerea si dupa ce m-am asigurat ca nu vine nici o masina am virat la dreapta.Dupa ce m-am incadrat pe banda 1 la cativa metrii mi-a aparut in fata masinii o doamna, am franat si dansa a cazut.Practic s-a spijinit de capota masinii si in momentul in care eu am frant dansa a cazut.Am sunat la 112.Intre timp a aparut un echipaj al politiei rutiere. Cand domnul politist i-a spus ca a treversat printr-un loc nepermis dansa a spus ca ea m-a vazut si ca si-a calculat ca are timp sa treca si ca credea ca eu am vazut-o. Au venit cei de la Smurd care au transportat-o la spital deoarece o durea piciorul.Apoi a venit un echipaj de la Udriste, au facut masuratori, m-au testat cu apartul alcooltest rezultatul fiind 0.0.Mentionez ca in zona nu era nici o trecere de pietoni iar eu nu aveam viteza ( poate 10-15km/h)eram in treapta I de viteza.Am mers apoi la spital unde mi s-a luat o proba de sange si am stat sa vad cum se simte doamna.Din pacate atunci cand a cazut si-a fracturat piciorul (fractura de tibie si peroneu). Cand am iesit de la spital mi-a spus ca vrea sa ii platesc toate cheltuielile deoarece i-au pus piciorul in ghips si trebuia operata la picior.Am mers la politie sa dau declaratie si in urma anchetei mi s-a spus ca eu nu sunt vinovat de producerea accidentului, nu mi-au luat carnetul nu mi-au dat amenda, mi-au spus ca am respectat toate regullile rutiere din zona ca nu am nici o vina. Doamna a fost operata, a stat o saptamana in spital dupa operatie si 1 luna nu are voie sa calce cu piciorul operat.Am vorbit cu dansa si se simte bine dar vrea bani, mi-a cerut 1000euro 500euro spune ca costat-o operatia (darul la doctor, la anestezist) si 500euro medicamentele.Mi-a spus ca i-a spus politistul ca are 60 de zile la dispozitie sa depuna plangere si ca daca nu ii dau bani va depune plangere sau ma va da in judecata pentru pagube materiale si daune.Eu as vrea sa ii dau o suma de bani desi stiu ca nu este vina mea, dar am si eu bunici si totusi suntem oameni dar as vrea sa o fac intr-un mod incat sa nu ma trezesc dupa ce ii dau banii ca ma da in judecata. Am inteles ca pot sa merg cu dansa la politie sa dea o declaratie ca nu are pretentii. Nu stiu daca e bine sa ii dau bani sa nu fie in defavoarea mea.Care sunt consecintele in ce ma priveste?Daca si-ar scoate ceritficat medico-legal cate zile de ingrijiri medicale ar putea sa primeasca?Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat ca nu stiu ce sa fac, cum sa procedez.
Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:58, 5 Mai 2010
ii dati bani doar daca vreti si cat vreti. intrucat nu aveti vina in producerea accidentului, cheltuiala ii revine. nu ar avea castig de cauza in instanta si nici nu ar putea dovedi suma pe care v-o cere
Din ce ne-ati expus dvs. rezulta ca nu poate fi retinuta vatamarea corporala din culpa si ca atare, oricat de regretabil ar fi ce s-a intamplat, doamna in cauza nu va avea castig de cauza in eventualitatea unui proces. Insa in spiritul omeniei, puteti sa-i acordati o suma de bani care sa acopere o parte din cheltuieli, insa aveti grija sa puteti dovedi acest fapt la un moment dat!

avocat Radu Stan
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
atat timp cat cei de la politie au spus ca nu esti vinovat nu vad de ce sa,ti faci griji...cum a spus si domnul Radu da,i ceva bani da ai gj sa ai cewa la mana cu ea sa nu zica ca nu iai dat nimic...sau ii dai in prezenta politaiului care a facut ancheta,oriqm vei merge sa mai dai o declaratie 2....mult succes
Situatie anormala.
Victima este vinovata de producerea accidentului si tot ea cere bani pentru a nu depune plangere penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier. persoana sare in fata masinii XBitza XBitza Anul trecut, prin luna septembrie, conduceam un autovehicul intr-un viraj la dreapta, prin breteaua pentru viraj. Ajungand aproape de strada de intersectie, ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului acidentului si vatamare corporala timbertrade_srl@yahoo.com timbertrade_srl@yahoo.com Buna ziua, In urma unui accident avut, pe trecerea de pietoni, (am lasat sa treca cca 20 pietoni) iar cand sa plec de la trecere, dupa ce m-am asigurat,in ... (vezi toată discuția)
Problema urgenta cu un accident rutier blackang3l24 blackang3l24 buna seara ..imi pare rau daca deranjez dar m`am lovit de o problema a carui rezultat nu il stiu..sa va explic mai detaliat. zilele trecute am avut un accident ... (vezi toată discuția)