avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier. Persoana sare in fata masinii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier. Persoana sare in fata masinii

Anul trecut, prin luna septembrie, conduceam un autovehicul intr-un viraj la dreapta, prin breteaua pentru viraj.
Ajungand aproape de strada de intersectie, pe banda 1 era oprita o masina. Am oprit sa acord prioritate masinilor care circulau pe strada de intersectie. Cand sa ma pun in miscare (aflandu-ma intre banda 1 unde era oprita masina si banda 2 pe care urmam sa ma incadrez), o persoana din masina oprita a sarit cu piciorul sub roata din fata a masinii mele.
Am chemat sunat la 112 si au venit Salvarea + echipajele de Politie Rutiera pentru constatare. Masuratori, etilotest (rezultat 0), declaratii ...
Am mers apoi la Udriste pentru declaratia scrisa. Aici apoi mi-au fost returnate toate actele fara nicio hartie in plus. Deci fara amenda, avertisment sau altele.
Mi-au spus sa stau linistit ca este clara treaba.
A ramas sa ma tina la curent cu mersul eventualului dosar.
Persoana accidentata a fost dusa cu Salvarea la un spital apoi a fost trimisa acasa. Dupa doua trei zile, a mers la un alt spital pentru operatie la picior.

Nu am cunostinte referitor la numarul de zile de ingrijiri medicale ce au rezultat.

Dupa mai bine de jumatate de an, primesc de la firma de asigurari, instiintare sa ma prezint pentru declararea accidentului.
Din verificari se pare ca persoana accidentata, a angajat o doamna care se ocupa de recuperi, pentru a cere daune firmei de asigurare.

Intrebare:
1. persoana accidentata in cauza, are sansa de castig ?
2. in ce masura, aceste demersuri ma afecteaza / ma vor afecta pe mine ?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri pertinente!
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 07:55, 23 Iulie 2017
Atât timp cat politia nu va gasit vinovat nu cred ca aveti a face griji deocamdată.
Persoana vatamata a dat firma dvs de asigurări in judecata?
Cred ca da.
Persoana vatamata a dat asiguratorul in judecata. Dar am inteles ca pe langa cerintele privind cheltuielile de spitalizare, ar putea sa ma cheme si pe mine pentru daune morale.
1.- Din informatiile aproape inexistente nu se poate trage vreo concluzie privind persoana vinovata de producerea accidentului. Sunt posibile toate variantele.
2.- Pe dvs. nu va afecteaza, toate daunele vor fi platite de societatea de asigurare
ing. Ioan Ciobanu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca se va dovedi ca aveti ca aveti vreo vina pentru producerea nefericitului eveniment, atat daunele materiale, cheltuielile cu spitalizarea victimei cat si daunele morale , vor fi platite de compania de asigurari.Nu poate solicita despagubiri si de la asigurator si de la dv.Daca se va dovedi ca este vina exclusiva a victimei, nu se poate indrepta cu pretentii catre nimeni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat de vatamare corporala din culpa ElenaHategan28 ElenaHategan28 Buna ziua, Eu si sotul meu ne confruntam cu o problema pe care noi o consideram banala, dar se pare ca nu e nici pe departe asa. In seara de 23 Oct.2013, ... (vezi toată discuția)
Accident, cat pot platii daune morale? Ionut_92 Ionut_92 Buna Ziua, In urma cu o luna jumatate am avut un accident nefericit in care eu am fost vinovat, neacordare prioritate deoarece persoana vatamata nu a purtat ... (vezi toată discuția)
Accident masina, consecinte succre succre Buna, am avut in luna august un accident de masina:am parcat in fata casei, am oprit masina jumatate pe spatiul verde si jumatate pe banda de circulatie a ... (vezi toată discuția)