avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... extras cf. care nu apare in cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

extras cf. care nu apare in cartea funciara

in 1992 am cumparat un teren intavilan,detin un extas cf in original eliberat in 1993,am obtinut certificat de urbanism si autorizatie de constructie de la pimaria respectiva,din pacate nu mai am contractul de vanzare cumparare ,anul tecut ma trezesc ca terenul respectiv se vinde,m-am interesat la cf si acolo surpriza nu exista inscrierea din 1992 la pozitia respectiva fiind inscrisa o mostenire din 1981 si pe terenul respectiv s-a obtinut un titllu de propietate in baza legii 18 anexa 2 cu toate ca terenul era intravilan edificat cu casa de locuit.am deschis actiune justitie pentru anularea titlului si mi s-a spus ca nu am calitate procesuala desii detin acel extras cf in oiginal.Ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 13:29, 5 Mai 2010
Dupa cumparare, trebuia sa mergeti la CF sa va intabulati cu dreptul de proprietate dobandit prin acea cumparare. . daca nu apareti in CF, nu s/a facut intabularea. In extrasul de carte funciara pe care il aveti, din 1993, apareti trecut dvs. ca proprietar prin cumparare ? ce scrie?
sant trecut proprietar inpreuna cu sotia si scie cumparare 1992
Inseamna ca este o problema la cartea funciara. Daca nu figurati in cf este ca si cand nu ati fost niciodata trecut. De aceea instanta a constatat ca nu aveti calitate procesuala. Puteti face o plangere penala, daca dvs. considerati ca s/a facut un fals si uz de fals in acte . Daca dvs.ati fi figurat in cartea funciara,cei care au vandut nu puteau sa vanda o suprafata pentru care dvs. ati fi fost proprietar de CF..
E complicata situatia.... daca ati avut avocat, in primul proces, luati legatura si va ajuta sa faceti alte demersuri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Introducere in cartea funciara boghy09 boghy09 Buna ziua, va rog daca stie cineva, atunci cand cumperi un imobil, esti trecut automat in cartea funciara? Cea ce as dori sa stiu mai exact, apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Va salut. inaintea casatoriei am dobadit un teren pe care am ... Garbacea Garbacea Va salut. Inaintea casatoriei am dobadit un teren pe care am construit o casa si in care m-am mutat tot inaintea casatoriei adica a fost gata si interior si ... (vezi toată discuția)
Carte funciara teren - apartament cumparat cu legea 112/1995 Alexpunctdinu Alexpunctdinu Buna seara, Am o intrebare: am un apartament pe care l-am cumparat in 2011 de la AFI prin legea 112/1995. I-am facut intabulare si cadastru, iar in ... (vezi toată discuția)