avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se pierde indemnizatia?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se pierde indemnizatia?

Buna ziua,
Sunt insarcinata si mai am 2 luni pana la nastere. Vreau sa stiu, in situatia in care sunt salariata si in acelasi timp sunt si administratorul unei firme, exista vreo problema?
POt pirde indemnizatia de crestere copil? Trebuie sa renunt la firma?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ginutz_a , utilizator 14:35, 5 Mai 2010
Nu.Puteti ramane in continuarea administrator/asociat in firma si dupa ce nasteti, Ideea este sa nu aveti CIM cu firma la care sunteti administrator/asociat.
Buna ziua,

Situatia in care va aflati este reglementata de OUG 148/2005 actualizata privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului.
Persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, beneficiaza de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani.
Daca aveti/ati avut calitatea de salariat 12 luni anterior datei de nastere a copilului sunteti eligibila sa beneficiati de indemnizatie crestere copil. Pe perioada concediului de crestere copil, contractul dvs de munca va fi suspendat.
Din cunostintele mele (aici as ruga si interventia unui jurist de specialitate), puteti sa va pastrati calitatea de administrator al firmei, Singura conditie pe perioada indemnizatiei de crestere copil este sa nu obtineti dvs, in calitate de persoana fizica alte venituri in afara de indemnizatie.
1.Daca are CIM la firma unde este administrator, nu-l poate suspenda, asa cum isi va suspenda cim la firma unde este salariata?
2.nu se calculeaza pentru indemnizatie venitul de la ambele contracte (cumulate)?
Doamna nu a specificat daca este angajata la firma la care este si administrator. Poate fi angajata la o alta firma distincta. La fel, nu a fost specificat faptul ca are doua contracte de munca. Poti fi administratorul unei firme si fara sa fii angajat cu CIM pe functia respectiva.

Personal am raspuns in functie de informatiile furnizate. ;)
la firma unde sunt administrator, veniturile mele sunt doar pe baza de dividende.deci pot ramane in continuare administratorul firmei fara sa pierd indemnizatia de crestere copil?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pentru asociat unic si administrator corina01 corina01 buna ziua, sunt asociat unic si administrator la o firma,dar si angajata cu carte de munca la aceasta firma. acum sunt insarcinata in 2 luni si ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ingrijire copil luci80 luci80 Caz : o persoana este asociat unic si administrator intr-un SRL, nu beneficiaza de dividende si este angajat cu contract de munca in alta societate, in cazul ... (vezi toată discuția)
Gravida cu firma,fara plata asigurarilor in ultimii ani Pavelnina Pavelnina Cum trebuie sa procedeze o gravida care are o firma cu venituri mici,sub salariul minim brut ,fara asigurari medicale platite in ultimii ani,dar care are sotul ... (vezi toată discuția)