avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... adeverinte sporuri
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

adeverinte sporuri

As dori va rog, daca se poate, niste informatii privind felul in care as putea obtine in vederea pensionarii sporul pt grupa a 2-a si sporul pt orele de noapte pe care le-am obtinut lucrand la SOCIETATEA SUVEICA UNITATEA B din Bucuresti, intre aprilie 1976 -august 1979.
Am intrat pr site-ul celor de la arhivele nationale si am trImis e-mail la secretariat si alte departamente de acolo , dar pana in prezent nu am primit nicun raspuns.

Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un nr de telefon sau adresa de e-mail sau sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pt a obtine aceste documente.

Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 15:24, 5 Mai 2010
Cred ca ar trebui sa incercati mai intai la continuatoarea vechii fabrici sau la lichidatorul judiciar. Ei ar trebui sa stie unde se afla arhiva. Daca au predat dosarele la Arhivele nationale trebuie sa faceti o cerere pe care sa o trimiteti cu confirmare de primire, nu cred ca raspund la solicitari prin e-mail. De altfel verificarea arhivei este un serviciu taxabil.
pentru a obtine astfel de documente, trebuie sa va prezentati personal,sau sa trimiteti adrese prin posta. NImeni nu va trimite acte prin e- mail,mai ales ca la Casa de pensii trebuie sa depuneti acte originale, nu copii xerox,sau e/mail.
pai nici nu le-am cerut celor de acolo sa trimita prin e-mail aceste dcumente. doar i-am intrebat de o adresa postala sau un nr de tel unde as putea sa sun sa intreb ce anume trebuie sa fac ca sa le primesc : cum trebuie sa procedez. ce anume sa contina aceasta cerere....
In cerere trebuie sa indicati perioada in care ati fost angajat si sa solicitati sa vi se elibereze o adeverinta privind sporurile incasate in acea perioada. Dar trebuie verificat daca arhiva a fost predata. In marea majoritate a cazurilor a ramas in arhiva fostei intreprinderi predata societatii comerciale continuatoare a acesteia sau, daca a intrat in faliment, la lichidatorul judiciar.
Interesati-va ce se gaseste laadresa unde a fost intreprinderea la care ati lucrat. Poate mai este,dar cu alta denumire. Daca unitatatea nu mai exista,mergeti la Arhivele statului / municipiul Bucuresti si intrebati, sau cereti in scris, cu recomandata sau confirmare de primire, pentru ca in scris veti prmi raspunsul. . Daca unitatea a fost absorbita de o alta,veti putea afla denumirea unitatii, poate intreband la ITM.
Daca gasiti, faceti o cerere, aratati ca ati lucrat in perioada .... in sectia, sau functia cutare ... si in vederea pensionarii solicitati sa va elibereze o adeverinta cu sporurile de noapte si grupa de munca. pe perioada lucrata.

Alte discuții în legătură

Intreprinderea suveica-unitatea''c'' ANTON1957 ANTON1957 doresc sa aflu de unde pot obtine o adeverinta cu veniturile lunare avute in perioada 1976-1983.mentionez ca unitatea ''C'' cat si unitatea''A'' au fost ... (vezi toată discuția)
Pt sporurile de noapte suveica unitatea a unde le pot gasi ca ... Stela55 Stela55 Pt sporurile de noapte Suveica unitatea A unde le pot gasi ca am cautat peste tot imi trebuie la pensionare. (vezi toată discuția)
Arhiva fabricii suveica stefaniapetre stefaniapetre Buna ziua! Ma puteti ajuta cu mai multe informatii referitoare la arhiva fabricii Suveica?A reusit cineva sa obtina actele necesare pentru dosarul de pensie ... (vezi toată discuția)