avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calculul concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calculul concediului de odihna

Am mari nelamuriri in ceea ce priveste calculul concediului de odihna.Lucrez in cazino ,si in luna februarie am avut 8 zile de CO(restanta de anul trecut).CO mi-a fost calculat in felul urmator: sal tarifare
+ sporurile de vechime din ultimile 3 luni /3/nr zile lucratoare in luna febr(20 zile).In noi,dec si ian am avut sporuri de noapte 25%,de week-end 5% ,pt ore supl 100%, tips,si primele de Craciun,toate apar pe fluturasul de salariu si sunt impozitate.
Eu stiam ca in calculul CO intra ultimile 3 venituri brute ,sau s-a modificat ceva in codul muncii de curand?;)
Va rog sa ma ajutati sa ies din aceasta dilema.Multumesc anticipat. iulia_s
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 22:28, 16 Martie 2007
Extras din Codul Muncii:

Art. 145. - (1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizatia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
Deci vi s-a calculat corect indemnizatia de concediu de odihna :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu odihna anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : o salariata care a fost in concediu medical mai multe luni, brutul realizat in lunile de concediu ... (vezi toată discuția)
Salariul de baza si concediul de odihna Beatrice Kit Beatrice Kit Am o intrebare legata de calculul concediului de odihna conform OUG 1/2010 si Legea 330/2010: Daca sumele compensatorii sunt incluse in salariul de baza dar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu adi_stanculescu adi_stanculescu Caut solutie la urmatoarea problema: Societate cu angajati cu norma intreaga 8 ore/zi program de lucru inegal conform CIM. 750 sal de incadrare fara alte ... (vezi toată discuția)