Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla daca cineva nu se prezinta la tribunal in urma citarii. A fost martor la un accident rutier dar in alt oras decat isi are domiciliu. In momentul de fata a fost citat in Cluj desi locuieste in Sibiu. Cine deconteaza drumul, cazarea deoarece omul nu dispune de bani.
daca se staruie in audierea lui,trebuie sa se prezinte, altfel poate fi emis mandat de aducere, apoi sanctionat cu amenda judiciara. Daca partea care l/a propus nu/i achita drumul si ziua pierduta.. cu procesul, poate in instanta sa depune dovada cheltuielilor ,iar instanta se va pronunta cu privire la aceas aspect.
1. Daca se insista in privinta audierii, poate fi amendat si chiar adus cu mandat.
2. Cheltuielile cu transportul, cazarea, masa, palta zilei de munca pentru care s-a invoit, cad in sarcina partii care l-a propus drept martor, fireste daca se pun toate dovezile necesare la dosarul cauzei.
. A fost martor la un accident rutier dar in alt oras decat isi are domiciliu. In momentul de fata a fost citat in Cluj desi locuieste in Sibiu. Cine deconteaza drumul, cazarea deoarece omul nu dispune de bani.
Nu poate fi viciu de procedura daca i se cunostea adresa la care a fost citat, in plus isi recunoaste calitatea de martor al accidentului.
Cu respect :)
Citatie
krmnik
am primit o citaţie să mă prezint ca martor în cazul unei plângeri contravenţionale.(presupun că este vorba despre o oprire în trafic în urma căreia ... (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie
rrocambole
O persoana este chemata( citata) ca martor intr-un proces penal la Bucuresti.
Distanta de la localitatea de domiciliu a persoanei pana la Bucuresti este de ... (vezi toată discuția)