avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... neprezentare in urma citarii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

neprezentare in urma citarii

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla daca cineva nu se prezinta la tribunal in urma citarii. A fost martor la un accident rutier dar in alt oras decat isi are domiciliu. In momentul de fata a fost citat in Cluj desi locuieste in Sibiu. Cine deconteaza drumul, cazarea deoarece omul nu dispune de bani.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:26, 10 Iunie 2010
Are adresa sau mutatie pe CI pentru Sibiu?
daca se staruie in audierea lui,trebuie sa se prezinte, altfel poate fi emis mandat de aducere, apoi sanctionat cu amenda judiciara. Daca partea care l/a propus nu/i achita drumul si ziua pierduta.. cu procesul, poate in instanta sa depune dovada cheltuielilor ,iar instanta se va pronunta cu privire la aceas aspect.
Depinde daca n-a fost viciu de procedura cu citarea martorului.
De aceea am intrebat unde are domiciliul pe buletin.
1. Daca se insista in privinta audierii, poate fi amendat si chiar adus cu mandat.
2. Cheltuielile cu transportul, cazarea, masa, palta zilei de munca pentru care s-a invoit, cad in sarcina partii care l-a propus drept martor, fireste daca se pun toate dovezile necesare la dosarul cauzei.
ioasaf a scris:

. A fost martor la un accident rutier dar in alt oras decat isi are domiciliu. In momentul de fata a fost citat in Cluj desi locuieste in Sibiu. Cine deconteaza drumul, cazarea deoarece omul nu dispune de bani.

Nu poate fi viciu de procedura daca i se cunostea adresa la care a fost citat, in plus isi recunoaste calitatea de martor al accidentului.
Cu respect :)

Alte discuții în legătură

Citatie krmnik krmnik am primit o citaţie să mă prezint ca martor în cazul unei plângeri contravenţionale.(presupun că este vorba despre o oprire în trafic în urma căreia ... (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie rrocambole rrocambole O persoana este chemata( citata) ca martor intr-un proces penal la Bucuresti. Distanta de la localitatea de domiciliu a persoanei pana la Bucuresti este de ... (vezi toată discuția)
Martor - mandat de aducere ioasaf ioasaf buna ziua, Am fost martor la un accident rutier.Am fost citata ca martor in proces si m-am prezentat de 2 ori dar nu am fost audiat pentru ca nu au fost ... (vezi toată discuția)