avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... neprezentare in urma citarii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

neprezentare in urma citarii

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla daca cineva nu se prezinta la tribunal in urma citarii. A fost martor la un accident rutier dar in alt oras decat isi are domiciliu. In momentul de fata a fost citat in Cluj desi locuieste in Sibiu. Cine deconteaza drumul, cazarea deoarece omul nu dispune de bani.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:26, 10 Iunie 2010
Adresa de domiciliu este pe Sibiu. A mers cu ocazie cu o masina spre Cluj ,masina care a facut un accident rutier aproape de Cluj.Deoarece a avut CM mai putin de 10 zile a fost trecut martor in dosar.A primit citatie dar nu se spune cine va suporta cheltuielile si mai rau este ca acum este in somaj si nu are bani .
Avand in vedere ca a fost audiat de politie in faza de cercetare , poate trimite o scrisoare la judecatorie prin care sa spuna ca isi mentine declaratia data la politie si sa nu se prezinte la proces ? Este a treia citatie primita.
Va multumesc.
Cred ca ,cel mai indicat ar fi ca persoana in cauza sa formuleze o cerere adresata instantei care l-a citat aratand ca nu are posibilitati materiale sa se deplaseze,solicitand totodata sa se faca audierea sa ,prin comisie rogatorie,la instanta din orasul unde isi are domiciliul legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie krmnik krmnik am primit o citaţie să mă prezint ca martor în cazul unei plângeri contravenţionale.(presupun că este vorba despre o oprire în trafic în urma căreia ... (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie rrocambole rrocambole O persoana este chemata( citata) ca martor intr-un proces penal la Bucuresti. Distanta de la localitatea de domiciliu a persoanei pana la Bucuresti este de ... (vezi toată discuția)
Martor - mandat de aducere ioasaf ioasaf buna ziua, Am fost martor la un accident rutier.Am fost citata ca martor in proces si m-am prezentat de 2 ori dar nu am fost audiat pentru ca nu au fost ... (vezi toată discuția)