Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla daca cineva nu se prezinta la tribunal in urma citarii. A fost martor la un accident rutier dar in alt oras decat isi are domiciliu. In momentul de fata a fost citat in Cluj desi locuieste in Sibiu. Cine deconteaza drumul, cazarea deoarece omul nu dispune de bani.
Adresa de domiciliu este pe Sibiu. A mers cu ocazie cu o masina spre Cluj ,masina care a facut un accident rutier aproape de Cluj.Deoarece a avut CM mai putin de 10 zile a fost trecut martor in dosar.A primit citatie dar nu se spune cine va suporta cheltuielile si mai rau este ca acum este in somaj si nu are bani .
Avand in vedere ca a fost audiat de politie in faza de cercetare , poate trimite o scrisoare la judecatorie prin care sa spuna ca isi mentine declaratia data la politie si sa nu se prezinte la proces ? Este a treia citatie primita.
Va multumesc.
Cred ca ,cel mai indicat ar fi ca persoana in cauza sa formuleze o cerere adresata instantei care l-a citat aratand ca nu are posibilitati materiale sa se deplaseze,solicitand totodata sa se faca audierea sa ,prin comisie rogatorie,la instanta din orasul unde isi are domiciliul legal.
Citatie
krmnik
am primit o citaţie să mă prezint ca martor în cazul unei plângeri contravenţionale.(presupun că este vorba despre o oprire în trafic în urma căreia ... (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie
rrocambole
O persoana este chemata( citata) ca martor intr-un proces penal la Bucuresti.
Distanta de la localitatea de domiciliu a persoanei pana la Bucuresti este de ... (vezi toată discuția)