avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... comisie rogatorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

comisie rogatorie

O persoana este chemata( citata) ca martor intr-un proces penal la Bucuresti.
Distanta de la localitatea de domiciliu a persoanei pana la Bucuresti este de aprox.600 km si este parcursa cu trenul in aprox.8 ore.
Pentru a da curs citatiei persoana respectiva trebuie sa piarda 2 nopti si o zi.
Deoarece are tatal batran si bolnav si nu poate sa-l lase singur, persoana respectiva a solicitat audierea sa prin comisie rogatorie, cerere respinsa de tribunal.
Unde se poate contesta si in ce termen hotararea de respingere a tribunalului?
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
rrocambole, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters343833 , utilizator 23:32, 29 Ianuarie 2015
Puteti fi amendată daca nu va prezentati sau adusă cu mandat. Aveti dreptul sa solicitati cheltuielile ocazionate cu aceasta deplasare.
Încheierea prin care s-a dispus respingerea cererii de audiere a unui martor prin comisie rogatorie poate fi contestată odată cu fondul (apelul) și nu pe cale separată. Oricum, martorul are dreptul la restituirea cheltuielilor judiciare ocazionate de chemarea sa în fața organelor judiciare (cheltuieli de transport, cazare, masă - pe bază de documente justificative). Evident, trebuie solicitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre martori cazandetuica cazandetuica Un sfat va rog, in instanta martorul nu se poate prezenta inctrucat lucreaza in alta localitate decat cea unde are loc infatisarea. Ce este de facut? oate ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv - comisie rogatorie Madalin E Madalin E Buna ziua. Am o nelamurire cu privire la urmatorul pas in procesul meu. Pe scurt, am contestat suspendarea permisului de catre IPJ Vrancea pt neacordare ... (vezi toată discuția)
Neprezentare in urma citarii ioasaf ioasaf Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla daca cineva nu se prezinta la tribunal in urma citarii. A fost martor la un accident rutier dar in alt ... (vezi toată discuția)