avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie PV - comisie rogatorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie PV - comisie rogatorie

Buna ziua.
Am o nelamurire cu privire la urmatorul pas in procesul meu.

Pe scurt, am contestat suspendarea permisului de catre IPJ Vrancea pt neacordare prioritate pieton.
Sanctiunea a fost abuziva pt ca politistul a notat in PV ca nu am acordat prioritate pietonului aflat pe sensul meu de mers cand, de fapt, pe sensul meu de mers nu era nici un pieton. Era un singur pieton pe partea opusa (2 benzi pe sensul de mers), care nu era angajat in traversare.
IPJ Vrancea mi-a facut intampinare la contestatie in care mentionau ca nu au nici inregistrare video nici martor.
Eu am invocat citarea ca martor a sotiei mele care era in masina.
Am cerut judecarea in lipsa pt ca judecatoria e la 600 km aprox de locul unde am domiciliul.

La ultima infatisare , decizia pe scurt a fost "Termen acordat pentru audierea martorei prin intermediul unei comisii rogatorii"

Am primit citatie acasa doar pt prezentarea la urmatorul termen, in 08.05.2018. Nici o referinta legata de ce presupune citarea martorei de catre o comisie rogatorie.

Intrebarea mea este: Ce presupune citarea martorei de catre o comisie rogatorie?Trebuie sa ma prezint eu pe raza judecatoriei de care apartin?ma citeaza ei? Momentan sunt in incurcatura pt ca mai e mai putin de o luna pana la urmatorul termen si nu stiu unde sunt acum.

Pana acum m-am reprezentat singur, fara avocat. La intampinarea IPJ Vrancea am raspuns tot eu dupa ce m-am documentat pe innternet si am invocat inclusiv prezumptia de nevinovatie.
Audierea martorei o consider in favoarea mea pt ca e practic singurul martor existent in acest dosar.

PS: Am facut si cerere pt accesul la dosarul electronic dar in format electronic nu am gasit nici minuta ultimei sedinte nici alte detalii referitoare la citarea martorei de catre o comisie rogatorie.

Alte discuții în legătură

Comisie rogatorie internationala ContSters198721 ContSters198721 OBIECT dosar comisie rogatorie internationala Materia juridica Penal stadiu procesual fond parti x intimat solutie amana cauza la data ..pentru cand se ... (vezi toată discuția)
Majorare pesie alimentara norocel_bab norocel_bab ce reprezinta cererea rogatorie ? ce se solicita prin aceasta cerere ? prin neprezentarea partilor la proces acesta s-a suspendat , tot o data trebuiau depuse ... (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie art132 cpp, rog interpretare!!! anju anju In cadrul comisiei rogatorii se poate audia invinuitul, respectiv aducere La cunoștință a invinuirii?? In art 132 se face mentiune doar de martor, ... (vezi toată discuția)