Se depune intai cerere de repunere pe rol si apoi depuneti ce acte doriti.
Cerere de comisie rogatorie- Comisia rogatorie internationala in materie civila este actul prin care o autoritate judiciara dintr-un stat mandateaza o autoritate judiciara din alt stat sa indeplineasca, in locul si in numele sau, un act judiciar intr-un caz determinat.
(2) Misiunile diplomatice sau consulare pot efectua comisii rogatorii conform cerintelor statului unde acestea urmeaza a fi realizate.
(3) Comisia rogatorie poate fi ceruta pentru a permite partilor sa obtina mijloace de proba care sunt destinate unei proceduri in curs sau viitoare.
Art. 15 - Obiectul
Comisia rogatorie permite: audieri de martori sau alte persoane implicate, obtinerea de documente, efectuarea de expertize, realizarea unei anchete sau procurarea unor alte acte ori informatii necesare pentru solutionarea unui caz determinat.
La cererea partilor sau din oficiu, autoritatile judiciare romane pot sa solicite efectuarea unei comisii rogatorii in strainatate.
(2) Autoritatile judiciare romane trimit cererea de comisie rogatorie Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.
Cererea de comisie rogatorie contine urmatoarele mentiuni:
a) autoritatea solicitanta;
b) autoritatea solicitata;
c) identitatea si adresa partilor;
d) obiectul cauzei, cu un scurt rezumat al faptelor;
e) obiectul comisiei rogatorii;
f) numele si adresa persoanelor care urmeaza a fi audiate prin comisie rogatorie;
g) intrebarile care urmeaza a fi puse sau faptele in legatura cu care vor fi puse intrebari;
h) documentele de examinat;
i) precizarea imprejurarii daca depozitia se ia sub juramant sau numai prin afirmatii;
j) alte solicitari speciale.
[ link extern ]