avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj pe o casa girata la banca?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj pe o casa girata la banca?

Am divortat anul trecut si singurul bun in comun e o casa, pentru care exista un credit ipotecar in valoare de 77 mii euro. Casa , pe numele amindurora, a fost evaluata la rosu la suma de 124 mii euro, dupa care am procedat la imprumut pentru a o termina. In urma divortului. Eu am plecat din casa cu copilul, sotul a ramas acolo si plateste creditul de un an de zile, si considera ca e doar dreptul lui respectivul imobil. Cu investitia me cum ramane? Pierd tot?
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 15:13, 5 Mai 2010
La partaj se vor partaja :partea din aparatament platita in comun ( in timpul casatoriei) si eventualele imbunatatiri facute acestui imobil.
buna ziua .
intrucat este vorba despre un bun comun , si dvs. si fostul sot aveti aceleasi drepturi .
chiar daca dvs. ati parasit domicililiul in urma divortului, acest aspect nu presupune ca v-ati pierdut astfel dreptul de proprietate .
singura varianta ar fi sa investiti instanta de judecata cu actiunea partajului judiciar.
imobilul se va atribui unuia dintre dvs., urmand ca celalalt sa primeasca in schimb sulta corespunzatoare .
Imi cer scuze pentru iconitza aparuta in mesajul anterior ... n-am lasat spatiu intre semnul ":" si litera "p" si ...astfel mesajul a fost "completat"
Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament cumparat cu credit ipotecar 2dsmart 2dsmart Buna ziua In urma cu un an s-a pronuntat sentinta de divort. S-au impartit toate mai putin apartamentul cumparat cu credit ipotecar pe numele meu. Creditul ... (vezi toată discuția)
Partaj divort gabriela22 gabriela22 Buna ziua, Am un apartament cumparat de paruntii mei inainte de casatorie. Apartamentul este pe numele meu de fata. Va rog sa-mi spuneti daca in urma unui ... (vezi toată discuția)
Partaj credit ipotecar pentru apartament. cum se procedează în astfel de situații? alinette22 alinette22 În momentul de fata sunt în proces de divorț. Împreună cu soțul am contractat un credit ipotecar pentru achiziționarea unui imobil, în urma cu un an, ... (vezi toată discuția)