avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... despre lichidarea unei intreprinderi individuale ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

despre lichidarea unei intreprinderi individuale deschisa anul acesta

Eu sunt din Bucuresti. Pe 5 ianuarie 2010 am deschis la Suceava o intreprindere individuala cu sediul la Poiana Stampei unde se afla proprietatea unui francez. Francezul vroia sa faca tranzactii prin aceasta intreprindere individuala, dar s-a razgandit. Nu mai vrea acum si eu am deschis aceasta intreprindere degeaba, fara rost si vreau s-o lichidez. Ce anume trebuie sa fac si cum pot reusi sa o lichidez definitiv ca sa nu mai am cu ea nici o bataie de cap. Tranzactii au fost 0 am platit pe tot anul impozitul pe venit declarat de mine de 48 lei pentru ca asa am fost sfatuita la registrul comertului. Va rog foarte mult sa ma ajutati sa scap de aceasta situatie. Nu este vina mea ca acest francez nu este decis si nu stie ce vrea. Astept raspuns. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costel DRAGOMIR , Avocat 17:20, 5 Mai 2010
Extras din OUG nr.44/2008, art.27 prevede ca:
1) Intreprinzatorul persoana fizica titular al unei intreprinderi individuale isi inceteaza activitatea si este radiat din registrul comertului in urmatoarele cazuri:
a) prin deces;
b) prin vointa acestuia;
c) in conditiile art. 25 din Legea nr. 26/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Cererea de radiere, insotita de copia certificata pentru conformitate cu originalul a actelor doveditoare, dupa caz, se depune la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul unde isi are sediul profesional, de catre orice persoana interesata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere intreprindere individuala cisabelcor cisabelcor Am deschis in ianuarie 2010 la sucursala Vatra Dornei a Registrului Comertului ce apartine de Suceava o intreprindere individuala neplatitoare de TVA, ... (vezi toată discuția)
Inchidere i.i. rdi rdi Buna ziua. In 2014 mi-am deschis o întreprindere individuala care in momentul de fata nu mai are activitate si as vrea sa o inchid definitiv. Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Lichidarea intreprinderii individuale Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata As dori sa va intreb : Ce acte trebuie sa contina DOSARUL DE DESFIINTARE A UNEI INTREPRINDERI INDIVIDUALE ? ... (vezi toată discuția)