avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cer un sfat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cer un sfat

pt inceput vreau sa spun ca am ajuns in situatia in care foarte multi dintre noi s-au regasit macar odata.am fost angajat al unei firme private de aproximativ 5 ani,ocupand in acest timp postul de sofer.la inceputul lunii martie am fost anuntat ca salariul meu de pe luna anterioara va fi oprit pt reparatiile masinii.lucru care din punctul meu de vedere este un abuz,atata timp cat intre noi nu a existat niciodata semnat in acest sens.vreau sa mentionez ca nu am produs nici un fel de daune masinii ex ; caz de accident ,lovire sau zgariere.care ar fi pasii de urmat pt a-mi putea recupera salariul si cartea de munca de la respectiva firma.am uitat sa mentionez ca firma are sediul in ilfov.multumesc pt intelegere
Cel mai recent răspuns: Mihaiela Dragomir , Avocat 18:27, 5 Mai 2010
nu este legal sa va opreasca bani din salariu
daca ai creat vreun prejudiciu firmei respective,au obligatia sa ti-l aduca la cunostinta si trebuie sa fie dovedit.au 2 variante de recuperare a prejudiciului,fie il recunoasteti si va angajati in scris sa platiti la salariu,fie in instanta
:offtopic: Interventie moderator
@ mihaiela dragomir

Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.
Incalcarea Regulamentului Forumului se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

stiu ca nu este legal si ca este un abuz dar...ce pot face eu pt a-mi recupera efectiv banii?
imi pare rau,am intrat de cateva zile ,nu am avut timp sa citesc regulamentul.
va multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in procedura de insolventa, cum recuperezi drepturile salariale?? madalina85 madalina85 Buna ziua! In urma cu o saptamana am primit o sentinta judecatoreasca cum ca am de primit de la firma la care am lucrat suma de 3000lei inhurma concedierii ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii tiviki tiviki IN CAZ DE CONCEDIERE SINDICATUL NOSTRU A SEMNAT UN CRITERIU DE PLATI.EU MA INCADREZ LA 6 ANI VECHIME SI 4 SALARII,ASTA LA FIRMA UNDE LUCREZ.DAR MAI E SEMNATA O ... (vezi toată discuția)
Suspendarea judecatii ContSters22096 ContSters22096 poate cineva sa imi indice cateva spete in care instanta civila a admis cererea de suspendare a judecarii cauzei intrucat exista un dosar penal aflat in faza ... (vezi toată discuția)