avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă suspendarea judecatii
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

suspendarea judecatii

poate cineva sa imi indice cateva spete in care instanta civila a admis cererea de suspendare a judecarii cauzei intrucat exista un dosar penal aflat in faza de cercetare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:07, 21 August 2010
Aveti un text de lege la indemana:

Art. 244 alin 1 pct. 2 -Cod procedura civila
În art. 244 alin. 1 pct. 2, Codul de procedura civila se reglementeaza un caz de suspendare facultativa a judecatii si anume atunci când s-a început urmarirea penala pentru o infractiune ce ar avea o înrâurire hotarâtoare asupra hotarârii ce urmeaza a se da.
Asupra oportunitatii suspendarii apreciaza instanta, norma are caracter permisiv. Masura suspendarii poate fi dispusa numai daca urmarirea penala a început, nu si în cazul efectuarii actelor premergatoare, conform art. 224 C.pr.pen.
Uite un site unde ai putea gasi ce te intereseaza.
[ link extern ]
Daca nu a inceput urmarirea penala, nici nu mai e cazul sa discutam; daca da, depinde de infractiune, de invinuit, de speta...
avocat Cristina Popescu
:offtopic: Interventie moderator
@ lacramioara_25ani

Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.
Incalcarea Regulamentului de postare se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs? ionita anisoara ionita anisoara buna ziua, spuneti-mi va rog daca este corecta instanta care dispune urmatoarele: dispune suspendarea judecatii cauzei in conformitate cu prevederile ... (vezi toată discuția)
Plingere penala leusan leusan intr-un proces civil , unde probele reclamantului sunt falsificate ,se poate invedera instantei ca s-a depus plingere penala ? Ce efect are aceasta? ... (vezi toată discuția)