avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plingere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plingere penala

intr-un proces civil , unde probele reclamantului sunt falsificate ,se poate invedera instantei ca s-a depus plingere penala ? Ce efect are aceasta? Judecatorul poate suspenda cauza?Daca da care este textul de lege? Multumescv
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 06:15, 11 Februarie 2011
art.19 alin.2 Cod proc. pen, consacrand regula penalului tine loc civilului, dispune ca judecata in fata instantei civile, se suspenda pana la rezolvarea definitiva a cauzei penale.
de obicei ramane la latitudinea judecatorului
Penalul tine in loc civilul...daca s-a cerut inscrierea in fals cu privire la anumite inscrisuri (probabil despre astfel de probe este vorba), cauza se suspenda si se trimite la Parchet pentru solutionarea acestei cereri!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Daca vorbim de o plangere penala si nu o inscriere in fals in cadrul procesului civil, simpla formulare a plangerii penale nu este de natura sa duca la suspendarea cauzei civile.
Instanta poate suspenda cauza numai in situatia inceperii urmaririi penale in conditiile art 244 al.1 pct.2 c.proc.civ.
Art. 244 (1)Instanta poate suspenda judecata:
2. cand s-a inceput urmarirea penala pentru o infractiune care ar avea o inraurire hotaratoare asupra hotararii ce urmeaza sa se dea.
In materie civila ,astfel cum arata distinsa d-na avocat,sediul materiei,este art.244 al.1,pct.2 c.pr.civ:

"2.cand se ivesc indiciile unei infractiuni a carei constatare ar avea o inraurire hotarartoare asupra hotararii ce urmeaza sa se dea"

Alte discuții în legătură

Suspendare recurs civil nelush2103 nelush2103 Buna ziua, as avea rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarae intrebare. In ce conditii leale se poate solicita instantei suspendarea unui Recurs ... (vezi toată discuția)
Suspendare proces civil Diamandi Diamandi sunt intr-un proces civil. daca am facut si o plangere penala si dosarul se afla in studiu la politie, cand se suspenda civilul? cand dosarul ajunge la ... (vezi toată discuția)
Trimiterea la rejudecare, procedura, art. 244 cpc eu_craciun eu_craciun Buna ziua, impotriva mea s-a depus o contestatie la executare a unui bilet la ordin la jud. Vaslui prin ianuarie 2012, dosarul s-a disjuns astfel incat ... (vezi toată discuția)