avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suspendare Recurs civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suspendare Recurs civil

Buna ziua, as avea rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarae intrebare. In ce conditii leale se poate solicita instantei suspendarea unui Recurs civil, pentru o cauza de cercetare penala ? Cu respect vamultumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:03, 26 Martie 2011
Potrivit art.244 alin.1 C.proc.civ., instanţa poate suspenda judecata:
.....
2. când s-a început urmărirea penală pentru o infracţiune care ar avea o înrâurire hotărâtoare asupra hotărârii ce urmează să se dea.

Suspendarea pe acest temei nu se poate dispune pe baza unor simple ipoteze sau afirmaţii imprecise , fiind necesară îndeplinirea cumulativă a două condiţii:
- să se fi declanşat urmărirea penală;
- partea să învedereze instanţei în ce măsură constatarea infracţiunii ar influenţa soluţia din cauza civilă.
Instanţa poate suspenda judecata, dacă se face dovada că s-a început urmărirea penală pentru o infracţiune care ar avea o influenţă hotărâtoare asupra soluţionării cauzei civile pendinte , iar nu şi atunci când se fac doar cercetări cu privire la săvârşirea acelei infracţiuni sau când există numai o plângere penală .
Neexistând dovada începerii urmăririi penale, judecata poate continua .
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plingere penala leusan leusan intr-un proces civil , unde probele reclamantului sunt falsificate ,se poate invedera instantei ca s-a depus plingere penala ? Ce efect are aceasta? ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu martorii acuzati de marturie mincinoasa aidu aidu Am depus plangere penala impotriva martorilor care au facut marturie mincinoasa in procesul civil. Am atasat ca dovada inregistrarea audio a sedintei de ... (vezi toată discuția)
Aplicare art 19 alin 2 cod procedura penala Consultant Covasna Consultant Covasna Buna seara. In cazul in care o banca al carui angajat am fost a depus plangere penala impotriva mea pentru un \"transfer de fonduri neautorizate de pe contul ... (vezi toată discuția)