avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... aplicare art 19 alin 2 cod procedura penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

aplicare art 19 alin 2 cod procedura penala

Buna seara.
In cazul in care o banca al carui angajat am fost a depus plangere penala impotriva mea pentru un "transfer de fonduri neautorizate de pe contul unui client", iar dupa putin timp clientul m-a chemat in judecata in temeiul art 1000 alin 3 cod procedura civila pot sa ma folosesc de art 19 alin 2 din codul de procedura penala pentru a suspenda dosarul civil pana la obtinerea unei sentinte definitive in dosarul penal?
tin sa mentionez ca primul termen in dosarul civil de pretentii a expirat si nu m am putut prezenta.
Maine am al doilea termen la care doresc sa ma prezint si sa solicit suspendarea judecarii pana se clarifica treaba in dos penal.
Va rog sa mi spuneti daca in aceasta situatie pot solicita suspendarea, si daca da atunci cum procedez?

Solicit verbal presedintelui tribunalului, sau trebuie in scris.
Cum pot dovedi in fata instantei civile ca intradevar exista un dosar penal in curs, daca nu am macar o copie dupa plangerea penala depusa de banca.
Multumesc anticipat.

Dat fiind faptul ca nu sunt reprezentat si nici asistat de avocat atunci maine fiind al doilea termen de judecata pot solicita amanare pentru a pregati apararea si a depune intampinare?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:14, 28 Octombrie 2010
Pentru deturnare fonduri din contul unui client, infractiunea fiind deosebit de grava, nu se poate suspenda procesul civil.
Conform principiului






Conform principiului - penalul tine in loc civilul - poti solicita suspendarea dosarului civil, pana cand se solutioneaza dosarul penal.
Cererea ta scrisa va fi insotita de dovada dosarului penal.Mergi la arhiva judecatoriei si soliciti o copie dupa plangerea penala.Daca nu va descurcati, solicitati o amanare pentru a va angaja un avocat.






`
Daca e vorba de proces penal instanta nu o sa va acorde termen pt lipsa de aparare.
Dar,daca cauza se amana aveti posibilitatea de a va angaja avocat chiar daca nu veti primi termen pentru acest motiv.
Nici intampinare nu se depune.Ati fost dezinformat...

av. Claudiu Lascoschi
vreau sa mentionez ca termenul de judecata ce va avea loc maine se refera la dosar civil de pretentii, deci maine pe rol este dosarul civil nu dosarul penal.
cu plangerea penala inca nu am fost trimis in judecata, dosarul penal acum se afla in faza de cercetare la politie, urmeaza sa fie audiati martorii citati de catre mine, si se studiaza dovezile ce am depus eu la dosar.
maine este vorba pur si simplu de chemarea in judecata de catre asa zisul client pagubit.
Instanta poate suspenda judecata daca s-a inceput urmarirea penala pentru o infractiune care ar avea o inraurire hotaratoare asupra hotararii civile ce urmeaza a fi pronuntata-art.244 al.2 c.proc.civ.
Daca procedura de citare a fost legal indeplinita la primul termen de judecata si ati lipsit nejustificat, maine nu veti mai putea solicita termen pentru lipsa de aparare.
Cererea de suspendare a judecatii intemeiata pe disp.art 244 al. 2 c.proc.civ.trebuie dovedita cu un inscris eliberat de catre organul de cercetare penala in sensul inceperii urmaririi penale.

Alte discuții în legătură

Suspendare recurs civil nelush2103 nelush2103 Buna ziua, as avea rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarae intrebare. In ce conditii leale se poate solicita instantei suspendarea unui Recurs ... (vezi toată discuția)
Plingere penala leusan leusan intr-un proces civil , unde probele reclamantului sunt falsificate ,se poate invedera instantei ca s-a depus plingere penala ? Ce efect are aceasta? ... (vezi toată discuția)
Mai prevede noul cod de procedura penala obligatia instiintarii persoanei vatamate despre inceperea urmaririi penale? ctm ctm In vechiul Cod de procedura Penala (1968), la art. 228 se prevedea: \\"(6) In cazul in care procurorul este de acord cu propunerea, o confirma prin ... (vezi toată discuția)