avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Recuperare bani de la asiguratori?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Recuperare bani de la asiguratori?

Buna ziua!

Am fost tamponat in spate de o masina cand am oprit la trecerea de pietoni si am fost gasit vinovat la politie, dar nevinovat in instanta (mi s-a admis plangerea pentru anularea procesului verbal de contraventie).
Mi-am reparat de la bun inceput masina pe casco si cat a durat procesul mi-am reinnoit atat asigurarea facultativa cat si cea obligatorie, cu plata pe tot anul.
Sunt obligate prin lege companiile de asigurari sa imi inapoieze fransiza si banii corespunzatori reducerilor pe care nu mi le-au mai acordat din cauza daunei?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: bob737 , utilizator 19:35, 6 Mai 2010
Cam greu, daca nu chiar imposibil, mai ales in conditiile crizei economice de acum.
Depinde mult de asigurator.
Succes !
Solutia ar fi sa instiintati asiguratorul dvs. pt ca acesta sa-si recupereze banii platiti dvs pe dauna de la asiguratorul soferului vinovat. Poate asa ati putea ajunge la o intelegere cu asiguratorul dvs si sa puteti obtine reducere la un nou contract tip casco.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea facultativa auto Vrabie Sanziana Vrabie Sanziana Buna ziua va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu asigurarea facultativa auto: 1. daca eu am asigurarea facultativa auto obligatorie si sunt ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar daune rca lemon28 lemon28 Buna ziua! Am fost implicat intr-o tamponare in lant.Eram oprit in coloana pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor in fata si in spatele meu fiind ... (vezi toată discuția)
Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)