avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere suspendat in Anglia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere suspendat in Anglia

Am primit o interdictie de a mai conduce in Anglia pe timp de un an datorita nivelului de alcool in timpul verificarii de catre politie.
Mentionez ca permisul meu de conducere a fost retinut si autoritatile de aici mi-au spus ca il vor retine pana la expirarea interdictiei.
Am mai fost informat ca il pot obtine daca le trimit o cerere in scris cea ce si am facut si acum astpet raspuns de la autoritati.
In cazul in care imi va fi trimis permisul de conducere care de altfel este romanesc
voi putea conduce legal in Romania atunci cand ma voi intoarce ,chiar daca in acest timp am interdicita de a mai conduce in UK ?
Va multumesc anticipat si va pot oferi mai multe detalii daca este nevoie.

P.S.
Raspunsul primit de la ei in mail, in limba engleza :

Dear Mr F.....



DVLA cannot advise on driving in other countries whilst you are disqualified, you would need to contact the licensing authorities in the county you are wishing to drive in.





Inca odata va multumesc pentru ajutor !
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
cmf139, utilizator
Cel mai recent răspuns: cmf139 , utilizator 23:11, 8 Mai 2010
Am sa il contrazic pe distinsul dn.Rogojan,o persoana care merita tot respectul,un bun profesinist in meseria sa,considerand ca este vorba despre o hotarare data de o instanta britanica si care are un regim ca orice hotarare pronuntata pe"teritoriul" U.E.
Banuiesc ca de la acest aspect ar trebui pornita discutia.
Cel putin aceasta opinia mea si de aceea l-am indumat pe user sa se adreseze in Directiei de Circulatie Rutiera din IGPR.
~ Conținut șters la cerere ~
O sa vi se para ciudat dar daca un cetatean englez are permisul suspendat pt a mai conduce pe o anumita perioada de timp,el are dreptul de a aplica intr-o alta tara de ex Franta pentru un alt permis de conducere,totusi cu acel permis nou dobandit tot nu ar mai avea dreptul de conducere in UK.
Problema e ca fiecare stat membru al UE are Codul Rutier diferit iar pentru aceasi sanctiune se aplica pedepse diferite.....
Va multumesc pentru timpul acordat si pt raspunsuri !

P.S.

Din ce am mai cautat eu pe net referitor la legislatia romana am gasit urmatoarele :
Regulamentul Auto cap vii
Art. 213
1. Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce se dispune de catre politia rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si in cazul in care titularul permisului de conducere eliberat de catre autoritatea competenta din Romania a savarsit o fapta pe teritoriul altui stat, iar autoritatea statului respectiv a dispus, prin hotarare, o astfel de masura.
2. Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce se aplica pe teritoriul Romaniei numai daca pentru fapta savarsita legislatia rutiera romaneasca prevede o astfel de masura.
3. Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce pe teritoriul Romaniei nu poate fi mai mare decat cea prevazuta de legislatia rutiera romaneasca pentru o fapta asemanatoare.
4. Pentru stabilirea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se ia in considerare, obligatoriu, perioada cat titularul permisului de conducere nu a avut drept de circulatie pe teritoriul statului care a emis o astfel de decizie.

Va rog sa imi spuneti ce concluzii puteti trage si voi :
Am sau nu drept de a conduce in Romania,planuisesc sa vin n tara in curand,
voi avea cazier judiciar in tara ?
Aici da dar la ei depinde ce fel de cerere faci la cazier,e putin mai complicat...
De retinut ca am primit o amenda penala si interdictia de a mai conduce pe un an,
presupun ca ar fi fost mai normal sa anunte ei autoritatile romane ca sa nu mai imi bat eu capul,si totusi eu am sunat la politia romana si singurul lucru care mi l-au spus este cand ajung acasa sa contactez autoritatile,cred ca asta ar fi cel mai bine.
Vreau sa stiu daca pot conduce in Romania legal da sau nu,daca nu pe ce perioada,aceasi ca aici sau diferita.
Oricum am gresit si merit orice pedeapsa...... #-o
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
cmf139, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut - anulare permis in strainatate andrei-andreiul andrei-andreiul am si eu o intrebare ca nu am fost lamurit ...mi sa anulat permisul de conducere pentru consum de alcool pe o perioada de 3 ani in afara romaniei eu fiind ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis de conducere dintr-o alta tara decat romania lung_raluca lung_raluca Buna ziua am si eu o problema: sofer oprit in venetia si amendat cu 1650 de euro si permis retinut pentru 15 zile inclusiv retinerea masinii. Cum se ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis sarbanescuflorin sarbanescuflorin Buna ziua am si eu o intrebare am avut domiciliu stabil in germania mau agatat acolo si miau suspendat permisul pe 8 luni pe germania acum mi lau trimis in ro ... (vezi toată discuția)