In 3 saptamini sint chemata la partaj de sotul care doreste sa primeasca in natura apartamentul dobindit in tmpul casniciei. Sintem divortati din 2006 si eu locuiesc cu fiica in virsta de 17 ani si cu fiul 22 de ani in apartamentul de 2 camere (sotul s-a mutat la parinti, pe aceeasi scara a blocului ei avind 4 camere). De la divort eu si copiii ne chinuim sa supavietuim financiar, avind cheltuieli foarte mari (cele obisnuite ca:intretinere,curent,caldura...dar mai ales achitarea´a 2 credite pentru renovarea si amenajarea apartamentului de 50mp). Am facut eforturi mari ca sa ofer conditii de locuit cit de cit acceptabile celor 2 copii.Abia am ajuns la zi cu datoriile si sub nici o forma nu-mi pot permite un avocat pt. partaj! Sotul mi-a transmis prin avocatul lui ca imi ofera 22000euro pt partea mea din valoarea apartamentului si nimic mai mult! Dar e pur si simplu bataie de joc ceea ce ofera el (numai creditul pt.amenajarea apartamentului m-a costat 15000 de euro,la care mai am de platit 8 ani...)
Ma pot prezenta la proces fara avocat?
Daca iau eu banii pe apartament...unde sa merg cu fiica(mai ales acum ca are bacalaureatul) ?
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Mi-asi dori sa pot ramine cu fata in apartament si sa platesc eu cumva in rate sotului partea lui !
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi, ca de 2 luni ma tot gindesc cum sa fac rost de bani pt. avocat dar nu pot sa mai imprumut de la nimeni bani si nici credit nu-mi mai da nimeni !
Mi-e teama ca o sa ajungem pe drumuri...Va multumesc pt. orice fel de idei sau sfaturi !
buna ziua .
in procesele de partaj imobilul de regula se atribuie uneia din parti, cu obligatia acesteia de a plati sulta celeilalte parti .
se vor avea in vedere probele administrate in cauza , raportul de expertiza , pt. a se stabili careia dintre parti i se atribuie imobilul in natura .
veti avea nevoie de inscrisuri si de martori .
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj
marinaalexandrescu
am o rugaminte mare , mare catre d-voastra cine ma poate ajuta!
mama mea este divortata din anul 1991 (, dar avocatul care a reprezentat-o nu a facut si ... (vezi toată discuția)
Partaj
ggianina
Buna ziua.
Dupa casatorie am locuit in apartamentul sotului (care era pe numele socrilor) 17 ani, timp in care am investit destui bani in el. Dupa care l-am ... (vezi toată discuția)