avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Se poate retrage o reclamatie a unui angajat dupa ce a ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Se poate retrage o reclamatie a unui angajat dupa ce a dat firma in judecata?

Numele meu este Mihai. In urma cu un an am facut o sesizare unei societati de microbuze cum ca soferul unui microbuz nu elibereaza bilete. Firma a sanctionat soferul, acesta nu a recunoscut si a dat firma in judecata. Dupa trei infatisari, urmeaza sa fiu si eu chemat ca martor. Insa starea mea de sanatate este critica, sufar de atac de panica, si nu stiu cum voi face fata. Vreau sa intreb daca pot sa imi retrag sesizarea catre firma, pentru ca soferul sa nu mai fie sanctionat. Si daca am si de plata cam cat ar trebui sa platesc? Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
mitcomihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitcomihai , utilizator 11:25, 6 Mai 2010
Buna ziua,

in situatia de fata chiar daca ati inainta o cerere in care sa mentionati ca "va retrageti sesizarea" ea nu produce niciun efect;

acum exista un proces civil pe rol si el nu poate fi oprit decat de partile acelui proces - dvs. sunteti martor iar nu parte;

va trebui sa depuneti marturie; cata vreme veti spune numai adevarul nu aveti a va teme de nimic; daca totusi credeti ca nu va puteti descurca, trimiteti actele medicale la instanta, la dosar si solicitati ca sedinta de judecata la acel termen sa se desfasoare fara public; in acest fel veti in sala numai partile din proces, judecatorul si grefierul caz in care, zic eu - va fi mai putin stressant.

Succes!

Avocat Boncu
Daca intr-adevar starea dvs de sanatate nu va permite sa va deplasati in instanta si aveti un certificat medical in sustinerea acestora il depuneti la instanta si aceasta va putea sa va asculte la domiciliu. Cat despre retragerea plangerii puteti sa o faceti in instanta insa nu va scuteste de eventualele pagube ce vor vi cerute de cei implicati.
sa va retrageti sesizarea catre firma este prea tarziu, din moment ce s-a ajuns in instanta la a patra infatisare. Acum d-voastra ce vreti? sa nu va prezentati ca martor? sau sa salvati soferul? Ca sa nu va prezentati ca martor nu este bine: din punct de vedere legal si moral. Daca doriti sa salvati soferul, nu cred ca mai e nevoie din moment ce a apelat la instanta pentru a contesta sanctiunea.
De plata nu e vorba, martorii nu sunt taxasati in instanta!
Reclamatia dumneavoastra nu are legatura directa cu procesul aflat pe rol, ci una indirecta, acest lucru se vede si din calitatea procesuala pe care o aveti in acest proces, prin urmare degeaba va retageti plangerea pentru ca aceasta a produs efecte.
Solutii:
- nu va prezentati si o sa fiti amendat
- faceti o cerere catre instanta si explicati faptul ca sufeti de tulburari emotionale ce nu va permit audierea in sedinta publica si cereti sa fiti audiat in camera de consiliu.
- mege-ti la notar si dati o declaratie pe roprie raspundere prin care descrieti cum s-au petrecut faptele, o trimiteti la instanta si ca sufeti de tulburari emotionale ce nu va permit audierea in sedinta publica.

Nu aveti nimic de plata, aveti calitatea de martor și sunteti obligat sa mergeti la proces, astfel va aduce cu mandat.
Nu putei sa va retrageti plangerea, întrucât parti în proces sunt alte părți.

Alte discuții în legătură

Marturie la proces duracell duracell buna ziua. am si eu o intrebare: in urma cu o saptamana am fost martor la un proces in care o mama isi dadea fiul in judecata ca sa-i ia apartamentul care era ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la declaratie de martor florin 71 florin 71 Buna ziua, as vrea un răspuns din partea dvs. in urmatoarea problema. Am fost citat ca martor intr-un proces civil privind legalitatea unui contract de ... (vezi toată discuția)
Retragerea marturiei mincinoase in proces civil iuliandum iuliandum Este posibila retragerea marturiei data in cazul unui proces civil? Care este procedura si in baza carui articol din Codul civil sau Codul de procedura civila ... (vezi toată discuția)