Kyandra a scris:
Iata justificarea legala pe care am inserat-o noi in preambului dispozitiei de stabilire a ROI (in septembrie 2008):
Cu scuzele care se impun pentru nestiinta mea, sau datorita L. 215/2001, pe care unul dintre noi, nu o are actualizata si va intreb:
1. De cand un Roi se aproba prin dispozitie a primarului?
2. Care este continutul prevederilor art. 61 alin. (3) si alin. (4) din Legea nr. 215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, privind administraţia publică locală, ca eu nu am gasit nici un atribut al primarului prin care sa aprobe ROI-ul?
3. Cum se interpreteaza prevederile alin. (3) lit. b) din Legea 215/201, daca, asa cum spuneti, un Roi se stabileste prin dispozitia primarului si nu a consiliului locla, citez:
b) aprobă, în condiţiile legii, la propunerea primarului, înfiinţarea, organizarea şi statul de funcţii ale aparatului de specialitate al primarului, ale instituţiilor şi serviciilor publice de interes local, precum şi reorganizarea şi statul de funcţii ale regiilor autonome de interes local;
Am mai vazut astfel de aberatii pe diferite forumuri, dar nu am vazut nici un Roi aprobat prin dipozitia primarului, ci numai prin hotarare de consiliu.
Avanad in vedere popularitatea dumneavoastra eu va consider un formator de opine si, ca atare trebuie sa informati corect. Nu este o critica ci o consatate si, daca eu gresesc, va cer scuze si astept punctul dumneavoastra argumenat juridic.
Consider ca observatiile mele sunt justificate, chiar daca ma repet, nu am vazut nici o aprobare a unui Roi prin dispozitie data de primar, ci numai prin hotarare de consiliu local.
O zi buna!