avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... reprezentant consiliu local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

reprezentant consiliu local

Va rog sa ma informati:
1. Daca chem in judecata consiliul local, pe cine trec ca reprezentant ?

2. Daca atac o hotarare a Consiliului Local, care ar fi temeiul de drept ? (care Art. din Lg. 215/2001)
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 14:54, 20 Mai 2010
Consiliul local este reprezentat in instanta prin Primar.
Ca sa atacati o HCL urmati procedura prevazuta de legea contenciosului administrativ 554/2004 - neaparat cu procedura prealabila.
Ref. prima intrebare: Parat este consiliul local care a adoptat hotarea
La cea de-a doua vi s-a raspuns.

Observatie: Actele de procedura se vor directiona catre presedintele de sedinta care va da imputernicire consilierului juridic din cadrul aparatului permanent al consiliului local , daca nu este angajata o astfel de persoana, presedintele de sedinta va mandata un avocat. Aceste scripte sunt necesare probarii in fata instantei a calitatii de reprezentant al consiliului local.
Va multumesc pentru raspunsuri.

Inseamna ca "practic" in cererea introductiva nu trebuie sa indic reprezentantul, ci doar (simplu paratul). Iar in intampinarea consilului va aparea consilierul imputernicit sau avocatul lor.

In procesele cu municipiul stiam ca reprezentantul este primarul, dar nu stiam "formularea" fata de consiliu local.
MelindaB a scris:

Va multumesc pentru raspunsuri.

Inseamna ca "practic" in cererea introductiva nu trebuie sa indic reprezentantul, ci doar (simplu paratul). Iar in intampinarea consilului va aparea consilierul imputernicit sau avocatul lor.

In procesele cu municipiul stiam ca reprezentantul este primarul, dar nu stiam "formularea" fata de consiliu local.


Nu ati fost informata bine, pentru ca:
1. Primarul, reprezinta in instanta unitatea ad-tiv teritoriala (comuna, municipiul, orasul, v.art. 21 alin. (2) din Legea 215/2001, republicata.)
2. Reprezentarea intereselor unui consiliu local sunt reglementate de art. 79^3 din R.O.F. a consiliilor locale aprobat de O.G. nr. 35 din 2002.

P.S. Multumesc pentru aplauze
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
Darie Tudor, utilizator
Pt. Darie Tudor

Si totusi, care este contradictia ?

Si eu am sustinut ca in procesele cu municipiu, apare ca parat municipiul reprezentat de primar. Iar in procesele cu consiliu local, figureaza ca parat consiliu local. Intrebarea a fost reprezentat de cine ?
Pe mine ma interesaza in concret pe cine dau in judecata ? si cine este reprezentant in proces ? (daca vreau sa chem in judecata consiliul local ?

P.S. Cu placere.

Alte discuții în legătură

Anulare hcl- calitate procesuala pasiva Anton_S Anton_S Bună ziua! Vă rog să mă ajutați în clarificarea următoarei probleme: Într-un proces de contencios administrativ care vizeaza anularea unui ... (vezi toată discuția)
Secretarul u.a.t. poate reprezenta primaria&consiliul local in instanta? cri_secret_ina cri_secret_ina Am o mare nelamurire! Secretarul u.a.t poate reprezenta primaria sau consiliul local in instanta? In ce conditii? (vezi toată discuția)
Anulare hotarare consiliul local primariamaldaresti primariamaldaresti Cine semneaza actiunea in instanta inaintata de catre consiliu local pentru anularea unei hotarari a consiliului local intrata in circuitul civil? Consiliul ... (vezi toată discuția)