avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... reprezentant consiliu local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

reprezentant consiliu local

Va rog sa ma informati:
1. Daca chem in judecata consiliul local, pe cine trec ca reprezentant ?

2. Daca atac o hotarare a Consiliului Local, care ar fi temeiul de drept ? (care Art. din Lg. 215/2001)
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 14:54, 20 Mai 2010
Daca tot stai si intrebati veti iesi din termen.

Vi s-a spus de care d-na justicemn ca trebuie sa aveti in vedere procedura prealabila, altfel veti pierde foarte usor procesul. Astfel, potrivit prevederilor art. 7 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ , republicată, înainte de a se adresa instanţei persoana vătămată printr-un act administrativ, trebuie să solicite autorităţii publice emitente, în termen de 30 zile de la emitere , revocarea în tot sau în parte a actului.

In concret: Chemati in judecata pe consiliul local care a adoptat hoararea. Instanta competenta este tribunalul.

De regula, eu nu recomand un avocat, dar dumneavoastra aveti nevoie de unul specializat in contencios administrativ.

Bafta!
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
Darie Tudor, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare hcl- calitate procesuala pasiva Anton_S Anton_S Bună ziua! Vă rog să mă ajutați în clarificarea următoarei probleme: Într-un proces de contencios administrativ care vizeaza anularea unui ... (vezi toată discuția)
Secretarul u.a.t. poate reprezenta primaria&consiliul local in instanta? cri_secret_ina cri_secret_ina Am o mare nelamurire! Secretarul u.a.t poate reprezenta primaria sau consiliul local in instanta? In ce conditii? (vezi toată discuția)
Anulare hotarare consiliul local primariamaldaresti primariamaldaresti Cine semneaza actiunea in instanta inaintata de catre consiliu local pentru anularea unei hotarari a consiliului local intrata in circuitul civil? Consiliul ... (vezi toată discuția)