avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce lege? ce articole?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce lege? ce articole?

as avea si eu o alta intrebare:
2vecini o scara comuna; unu la parter celalalt la etaj avand scara comuna. cel de la etaj a bagat chiriasi (vreo 5 la numar).
exista vreo lege care sa spuna ca trebuie acordul celui de jos (scris sau verbal) pentru ca cei 5chiriasi sa aibe voie sa urce la etaj in proprietatea celui de sus? si care ar fi aceasta?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 14:51, 6 Mai 2010
Nu exista. Ca atare, nici nu va pot spune care ar fi aceea.

deci nu exista nici un impediment pentru chiriasii celui de sus prin scara comuna doar a celor 2 proprietari (cel de la etaj si cel de la parter)? adica pe acea scara poate urca oricune, oricum, oricand, chiar daca proprietarul de la parter e zilnic deranjat de zgomote si prezenta altor oameni care nu au practic dreptul legal sa urce pe acea scara? cu ce drept urca chiriasii pe scara comuna? nu trebuia si acordul celuilalt vecin de la parter dat fiind faptul ca scara e comuna lui si celui de sus si deci nu celor2 si restului lumii?!:-/
hopeless1 a scris:

cu ce drept urca chiriasii pe scara comuna?

Cu dreptul conferit de contractul de inchiriere. Doar nu veti fi vrand sa zboare pana la etajul a carui folosinta o au? Inchiriind apartamentul, locatorul le-a transmis si dreptul de folosinta asupra partilor indivize comune.

Simplu.

da...daca nu e lege nu e...asta...e!
ma tot gandeam ca ar fi trebuit ca si cel de jos sa-si exprime acordul sau dezacordul dar daca ma gandesc mai bine cel de sus fiind si dansul proprietar dispune cum vrea de proprietate si nu poate fi conditionat de o scara comuna.
ok.
va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi in imobil comun.se cere acord sau nu? hopeless1 hopeless1 buna ziua tuturor si va doresc un martie frumos! am si eu o intrebare: intr-un imobil (casa cu un etaj) la parter e un proprietar la etaj alt proprietar; ... (vezi toată discuția)
Cum pot detine holul comun si implicit casa scarii comune in exclusivitate? hopeless1 hopeless1 buna seara! azi mai auzii una si vreau neaparat sa ma lamuresc! este vorba despre o casa care are 3 proprietari si chiriasi ai celor care au revendicat ... (vezi toată discuția)
Concesionare uscatorie Lochness Lochness Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si vreau sa concesionez uscatoria cu care sunt vecin. Am stranse semnaturi de la majoritatea vecinilor inclusiv de la cei ... (vezi toată discuția)