avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 50 lei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

50 lei

Lucrez la o firma care imi plateste cam la 2 saptamani, ba chiar 3 saptamani, cate un sfert din salariu.Datorita faptului ca pe data de 01 mai 2010 am refuzat sa vin la munca, azi am avut "surpriza" ca din acel sfert de salariu sa mi se opreasca 50 lei pentru refuzul meu.Alti colegi isi primesc integral drepturile salariale si la timp pentru ca sunt fie rude, fie foarte buni prieteni cu patronii.
Va rog sa ma ajutati si sa ma indrumati cum pot face plangere la ITM si la Directia Muncii.
Care sunt etapele de parcurs???
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 14:30, 6 Mai 2010
Buna ziua !
Faceti o adresa scrisa la ITM , prin care prezentati situatia dvs. , pe care o trimiteti cu confirmare de primire sai o depuneti personal si solicitati nr. de inregistrare .
Foarte importante sunt prevederile cuprinse in CIM si daca se respecta aceste prevederi si... la fel de important este pontajul si statul de plata (pt care semnati) ....
Nu e o solutie sa nu va prezentati la locul de munca .... din contra ... va cautati un alt loc de munca si solicitati plata drepturilor cuvenite in instanta daca nu rezolvati altfel , pt ca este putin probabil ca angajatorul din privat sa "inghita" un astfel de comportament ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui trebuie sa ma adresez? iuliaalina84 iuliaalina84 Buna ziua! Am si eu o problema si imi cer scuze daca nu ma incadez la categoria corespunzatoare. am lucrat la un mag alimentar pe o periada scurta de timp, ... (vezi toată discuția)
Diurna strainatate Robert_Flavius Robert_Flavius Buna ziua, Am fost angajat de catre o firma romaneasca pentru a lucra in in belgia in domeniul constructiilor, neavand calificare in domeniu firma mi-a ... (vezi toată discuția)
Concediere fara plata salariului the_power_25xxxx the_power_25xxxx Am lucrat o perioada la o firma ca sofer(10 zile) . Dupa aceasta perioada patronul mi-a comunicat ca nu mai are nevoie de serviciile mele si sa revin in 2 ... (vezi toată discuția)