avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dobandire act teren si casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dobandire act teren si casa

In anul 1975 parintii mei au cumparat un teren cu act scris de mana pe care, ulterior, mama mea fiind bolnava mintal (schizofrenie) a ars actul. Pe acest teren s-a construit o casa pt care nu exista nici un act de proprietate, dar in care au locuit parintii mei. Suntem 5 copii, cu totii am crescut la casa de copii pana la varsta de 18 ani, neavand cine sa aiba grija de noi. Mentionez ca parintii au platit impozit pe teren , dar pe numele celui care a vandut terenul (la impozite si taxe e inregistrata persoana care a vandut terenul). Chitantele sunt la noi. Exista si un contract de energie electrica pt. casa pe numele lui tata care s-a platit periodic.
Mama a decedat acum 2 ani, iar tata a decedat acum 2 zile.
Care sunt pasii de urmat pentru a face act de proprietate atat pentru teren cat si pentru casa, urmand apoi sa facem succesiunea. Va multumesc pentru eventuale raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ele_mir , utilizator 10:55, 7 Mai 2010
Buna ziua ! Precizati de cat timp folositi efectiv terenul , din 1975 ? In acest caz faceti actiune in instanta invocand uzucapiunea ca mod de dobandire a proprietatii . Pentru casa nu a fost emisa autorizatie de constructie , nu s-a platit impozit ?
inainte de a face succesiunea , trebuie sa promovati o actiune in instanta pentru constatarea dreptului de proprietate asupra bunurilor, probata cu expertiza din care sa reiasa faptul ca parintii dumneavoastra sunt detinatorii locuintei si terenului din anul 1975 pana la decesul lor apoi voi copii; martori; de la politia cine a fost in toata aceasta perioada locatarul imobilului, si de la primarie adeverinta care sa ateste cine a achitat de fapt impozitul.
PENTRU CASA NU A FOST EMISA AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE SI NICI NU S-A PLATIT IMPOZIT. IMPOZITUL ASUPRA TERENULUI ESTE PLATIT DIN ANUL 1975.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune - ajutor ! leorot leorot Supun atentiei dvs urmatoarea speta: 1937 - strabunicul meu cumpara un teren. actul s-a pierdut - am obtinut de la arhivele statului o copie a inregistrarii ... (vezi toată discuția)
Teren pe un nume si casa pe alt nume crynaku crynaku casa are autorizatie de constructie pe numele tatalui si terenul este trecut in titlul de proprietate al bunicului decedat dupa mama,mentionez ca la acest ... (vezi toată discuția)
Titlu de priprietate florin_69_pol florin_69_pol Buna seara.Soacra mea plateste impozitul la casa parinteasca de aproximativ 23-24ani.Nu aridicat titlul de propritate pana in prezent.Ce sanse are sa ramana ... (vezi toată discuția)