Din cate stiu eu, nefiind cetatean ue este necesar permisul de munca si permis de sedere cred. vezi pentru detalii site autoaritatea pentru straini si oficiul fortei de munca
Permisul de munca poate fi eliberat, la cerere, strainilor care îndeplinesc conditiile prevazute de legislatia româna cu privire la încadrarea în munca si care au aplicata pe documentele de trecere a frontierei viza de lunga sedere pentru angajare în munca sau, dupa caz, viza de lunga sedere pentru alte scopuri.
Permisul de munca poate fi eliberat, cu respectarea reglementarilor în vigoare, fara a fi necesara obtinerea vizei de lunga sedere pentru angajare în munca, strainilor aflati în una dintre urmatoarele situatii:
a) provin din state cu care România are încheiate acorduri, conventii sau întelegeri de desfiintare a vizelor pentru trecerea frontierei în acest scop sau pentru care România a renuntat unilateral la obligativitatea vizelor;
b) beneficiaza de drept de sedere temporara pentru reîntregirea familiei, acordat în conditiile stabilite de legislatia privind regimul strainilor în România;
c) beneficiaza de drept de sedere temporara în scop de studii si solicita încadrarea în munca în baza unor contracte individuale de munca cu timp partial, cu program de maximum 4 ore pe zi;
d) sunt membri de familie - sot, sotie, copii - ai cetatenilor români cu domiciliul în România.
Permisul de munca se elibereaza de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca, institutie publica aflata în subordinea Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.
Permisul de munca da dreptul titularului sa fie încadrat, prin încheierea unui contract individual de munca pe durata determinata, pe perioada de valabilitate a acestuia, la o singura persoana fizica sau juridica din România ori la o reprezentanta autorizata din România a unei persoane juridice cu sediul în strainatate.
"LEGE nr. 203 din 28 decembrie 1999 (**republicată**)(*actualizată*) - privind permisele de munca
ART. 6 - Pot fi încadraţi în munca sau, după caz, pot presta munca la persoane fizice sau juridice din România, fără permis de munca, următoarele categorii de persoane:
a) străinii care şi-au stabilit, potrivit legii, domiciliul în România;"
"potrivit legii, domiciliul in Romania" inseamna ca are Carte de Identitate exact ca si a ta. Daca dai mai multe amanunte referitoare la "domiciliul in Romania" (adica acte, nu la domiciliul lui ma refer :P) te pot lamuri mai bine.