avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul de munca in Romania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul de munca in Romania

Am o mare nelamurire.
Sunt cetatean al R.Moldova
Sunt de 6 ani pe teritoriul Romaniei, am terminat aici facultatea si sunt de aproape 1 an casatorita cu un cetatean roman.
Intrebarea mea este:
Am voie sa lucrez pe teritoriul romaniei fara necesitatea obtinerii unui permis de munca?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: oana dohan , utilizator 20:11, 26 Septembrie 2006
Atata vreme cat nu esti cetatean roman ti se aplica legislatia aferenta cetatenitlor straini Cazul tau este prevazut de ART 3 ALIN 2 LIT d din LEGEA nr. 203 din 28 decembrie 1999 privind permisele de munca

ART. 3
(1) Permisul de munca poate fi eliberat, la cerere, străinilor care îndeplinesc condiţiile prevăzute de legislaţia romana cu privire la încadrarea în munca şi care au aplicată pe documentele de trecere a frontierei viza de lungă şedere pentru angajare în munca.
(1^1) Viza de lungă şedere pentru angajare în munca se acorda strainului în baza avizului favorabil al Oficiului pentru Migratia Forţei de Munca şi al Autorităţii pentru străini.
(2) Permisul de munca poate fi eliberat, cu respectarea reglementărilor în vigoare, fără a fi necesară obţinerea vizei de lungă şedere pentru angajare în munca, străinilor aflaţi în una dintre următoarele situaţii:
a) provin din state cu care România are încheiate acorduri, convenţii sau înţelegeri de desfiinţare a vizelor pentru trecerea frontierei în acest scop sau pentru care România a renunţat unilateral la obligativitatea vizelor;
b) beneficiază de drept de şedere temporară pentru reîntregirea familiei, acordat în condiţiile stabilite de legislaţia privind regimul străinilor în România;
c) beneficiază de drept de şedere temporară în scop de studii şi solicita încadrarea în munca în baza unor contracte individuale de munca cu timp parţial, cu program de maximum 4 ore pe zi;
d) sunt membri de familie - soţ, sotie, copii - ai cetăţenilor romani cu domiciliul în România
e) sunt detasati pe teritoriul României în baza vizei de lungă şedere pentru alte scopuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean strain Gabriel Iliescu Gabriel Iliescu doresc sa angajez un cetatean strai (turc) ce are domiciliu in Romania. care sunt conditiile? (vezi toată discuția)
Contract de munca cetatean american cu viza de sedere angajat angajat unde pot gasi in codul muncii specificate informatii despre incadrarea in munca cu contract a unui cetatean american cu drept de sedere pe teritoriul Romaniei ... (vezi toată discuția)
Angajat strain VLADUTZA07 VLADUTZA07 Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns la urmatoarea intrebare. Ce acte sunt necesare pt o persoana din Uniunea Europeana pentru a se angaja in ... (vezi toată discuția)