avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita prin proprire
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita prin proprire

am un credit la banca,am platit lunar rata,dar in ultimele luni am depus o suma mai mica decat rata.Azi am fost sunata de la servici si mi s-a spus ca au primit o citatie si se cere retinerea salariului pt tot creditul
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 11:29, 8 Mai 2010
Creditul poate fi cesionat recuperatorului ,care se subroga in drepturile creditorului si devine noul dvs creditor.
Recuperatorul cu scopul recuperarii creditului ,desfasoara procedura legala pana la executare silita
Daca nu detineti bunuri in evidenta fiscala,se poate dispune poprire pe sumele financiare cu titlu de retributie,pana la concurenta debitului restant
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
ynocentta, utilizator
Buna ziua !
Adeverinta de venit pe care ati depus-o la banca contine expres aceasta prevedere prin care in cazul in care nu se achita ratele devenite scadente se instituie proprire asupra veniturlor salariale direct de catre angajator fara nicio alta formalitate .... Ca dvs. au patit-o multi ...si singura solutie este sa platiti :sorry:
e in regula,oricum platesc,dar adeverinta am dus-o de la firma unde lucram in 2006,ulterior firma a dat faliment,de la actuala firma nu am dus nici o adeverinta ce se poate intampla in afara retinerii salariale?Cat la suta imi poate retine?
Si daca angajatorul nu se obliga pe adeverinta sa retina sumele restante ????
Pot fi retinute 1/3 din salariu ,pana la concurenta sumei restante
Daca angajatorul ,eventual nu se obliga la retinere sume restante,atunci banca cu scopul recuperarii integrale a restantei va cesiona creditul catre recuperator,care devine noil dvs creditor,operatie ireversibila
Recuperatorul pentru a obtine achitarea integrala credit ,va desfasura procedura legala ,inclusiv executarea silita

Alte discuții în legătură

Restanta la banca meseriasu6_9 meseriasu6_9 buna seara...am luat si eu un credit de nevoi persanale iar la un moment dat am rams fara servici si si nu am mai avut posibilitatea de a plati iar dupa 5 luni ... (vezi toată discuția)
Recuperatori datorie societate telefonie mobila elena10 elena10 buna seara! in septembrie 2008 am facut un abonament la un operator de telefonie mobila ,in iunie 2009 mi l-au suspendat mai avand de achitat 150 ron ,acum ... (vezi toată discuția)
Nu pot achita un credit olivian anghel olivian anghel Buna ziua. In 2006 am luat un credit de nevoi personale la care am reusit sa platesc ratele pana anul trecut cand am ramas fara venit.Acum am primit de la ... (vezi toată discuția)