avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatorie acolo, divort aici
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatorie acolo, divort aici

Sper ca puteti sa-mi raspundeti la cateva intrebari!
Casatoria, intre soti romani, a avut loc in Italia. Ceritificatul este recunoscut si in Romania. Fiecare si-a pastrat numele, nu au copii, nu au bunuri care trebuiesc impartite. De aproape un an unul dintre soti traieste in Romania (chiar s-a angajat).
Cel din Italia vrea sa depuna cerere de divort in Romania (cost, durata, ...), fara a se prezenta. Ce trebuie sa faca?
Exista posibilitatea de a se prezenta amandoi in fata unui judecator si sa spuna ca sunt de "comun acord" sa divorteze? Daca da, cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:13, 6 Mai 2010
Nu e necesara prezenta niciunuia dintre soti , acestia pot fi reprezentati/asistati prin avocat , urmand a se pronunta divortul sotilor din culpa comuna . Costurile depind de avocati...
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
Adrian Marin, Consilier juridic
am inteles ca nu exista copii minori, banuiesc ca a trecut mai mult de un an de la casatorie. in acest caz se poate cere divortul prin acordul partilor. e o formula mult simplificata, nu este nevoie de martori, de nimic, decat de o cerere a sotilor. pot fi reprezentati si prin avocat.
Sotul care locuieste in Italia isi poate angaja un avocat care sa-i reprezinte interesele in cadrul actiunii de divort.Conditiile reprezentarii in acest caz sunt conditionate de imputernicirea avocatului si printr-o procura speciala pentru intentarea actiunii de divort si reprezentarea in fata instantei de judecata.
De asemenea, este necesara alaturi de procura si prezentarea dovezilor privind resedinta in tara respectiva.
Sotul prezent in tara nu poate fi reprezentat de catre avocat ci doar asistat, divortul fiind o exceptie de la regula reprezentarii in procesele civile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in italia divort in romania mihai007 mihai007 Buna seara suntem o pereche de romani cu resedinta in ambele tari dar vrem sa divortam pe cale amiabila in Romania,casatoria e transcrisa in Romania,va rog ... (vezi toată discuția)
Divort adela_pacurariu adela_pacurariu Buna seara! Sunt casatorita de 4 ani si in momentul de fata traiesc impreuna cu sotul meu in Spania. Din cauza neintelegerilor dintre noi, am decis sa pun ... (vezi toată discuția)
Divort prin acordul partilor ileana1 ileana1 am o prietena plecata in Anglia,sotul ei este tot acolo;nu mai sunt impreuna,stau de ceva vreme separat;nu au copii,nu au bunuri de impartit.Vor sa ... (vezi toată discuția)