avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna seara! Sunt casatorita de 4 ani si in momentul de fata traiesc impreuna cu sotul meu in Spania. Din cauza neintelegerilor dintre noi, am decis sa pun capat casatoriei.Din pacate, sotul meu nu doreste sa imi acorde divortul.Va rog sa ma indrumati "teoretic" printr-un posibil divort si eventual sa imi detaliati pasii ce trebuie parcursi. Mentionez de asemenea ca certificatul de casatorie nu este echivala in spania, adica nu a fost transcris.De cat timp as avea nevoie pentru a inainta cererea de divort si cat ar dura tot acest proces?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Carla Abd Elaziz , Avocat 12:53, 2 Aprilie 2008
Puteti formula o cerere de desfacere a casatoriei la Judecatoria pe raza careia ati avut ultimul domiciliu comun,in Romania.Cereti desfacerea casatoriei din culpa comuna sau din culpa exclusiva a sotului dumneavoastra.Puteti contacta un avocat din Romania,de preferat din zona unde va avea loc procesul, pentru a va da detalii in legatura cu procesul de divort,actele necesare,taxe etc si de a va reprezenta.Daca nu va reprezinta un avocat cu procura speciala,prezenta dumneavoastra la proces este obligatorie.Timpul de care aveti nevoie pentru a formula cererea de divort depinde doar de dumneavoastra.Durata procesului e mai greu de precizat,depinde de mai multi factori.Daca este procedura cu partile,dosarul poate fi solutionat in doua termene.
Da, cel mai bine e sa consultati un avocat din zona unde ati avut ultimul domiciliu comun in Romania. banuiesc ca sotul mai figureaza in evidentele Politiei cu buletin de Romania.
Da, amandoi figuram in evidenta Politiei Romane. Din cate spuneati mai sus, inteleg ca in cazul in care sunt reprezentata de catre un avocat, pot sa nu ma prezint la procese chiar daca eu sunt reclamantul ?
În faţa instanţelor de fond, părţile se vor înfăţişa în persoană, afară numai dacă unul dintre soţi execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicţie sau are reşedinţa în străinătate; în aceste cazuri, părţile se vor putea înfăţişa prin mandatar.
Dacă la termenul de judecată, în primă instanţă, reclamantul lipseşte nejustificat şi se înfăţişează numai pârâtul, cererea va fi respinsă ca nesusţinută.
va trebui sa va introduceti cererea de divort la Judecatoria in raza careia se afla ultimul domiciliu comun al sotilor.
va trebui sa consultati un avocat , care va putea sa va sfatuiasca si sa se ocupe de actele Dvs. mai ales ca nu locuiti i Romania.

Alte discuții în legătură

Divort si partaj dana3 dana3 buna seara ,as dori sa va intreb daca pot sa divortez in timisoara chiar daca cununia a fost facuta in jud olt deoarece suntem separati de mai bine de trei ani ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am deschis un proces de divort in bucuresti sect4 iar ... monik112 monik112 Buna ziua am deschis un proces de divort in Bucuresti sect4 iar ei mi-au trimis dosarul la ultimul domiciliu al sotului .Eu nu ma pot prezenta acolo din motive ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia divort in romania mihai007 mihai007 Buna seara suntem o pereche de romani cu resedinta in ambele tari dar vrem sa divortam pe cale amiabila in Romania,casatoria e transcrisa in Romania,va rog ... (vezi toată discuția)