avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... trecere dintr-un CIC in altul?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

trecere dintr-un CIC in altul?

va rog sa ma ajutati. Am nascut un baietel pe 02/04/2009 daca intre timp raman insarcinata pot sa trec dintr-un CIC in altul cum trebuie sa fac?

#-onimeni nu stie nimic concret sa imi explice va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 16:58, 6 Mai 2010
In cazul in care veti naste al 2-lea copil inainte de a se termina CIC pentru primul copil, va incadrati in prevederile art. 8 din Normele de aplicare a OUG 148/2005:
(1) In cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap, naste in aceasta perioada unul sau mai multi copii ori i se incredinteaza spre adoptie, i se incuviinteaza adoptia, i se dau in plasament unul sau mai multi copii ori este numita tutore, concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta, se prelungeste corespunzator pana la incheierea duratei de acordare pentru cel din urma copil, conform legii, a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda o singura indemnizatie.


In cazul in care cel de al-2-lea copil se naste dupa terminarea CIC acordat pentru primul copil, se va intocmi un nou dosar, verificandu-se indeplinirea conditiilor pentru acordarea indemnizatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc cu al 4-lea copil ContSters81099 ContSters81099 Daca mamica a fost in CIC cu trei copii cu primul fiind din 2003, al doilea 2005, al treilea 2007, are dreptul de indemnizatie pentru cresterea copilului cu al ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil bebe 2 catalinaciobanu catalinaciobanu Buna ziua, Eu beneficiez in prezent de indemnizatie 85 % pt crestere copil ( am un baietel de 1 an si 9 luni ) si sunt insarcinata in 7 luni. Urmeaza sa nasc ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie pentru al doilea copil dupa terminarea suprapunerii Care sunt sumele care se iau in calcul pentru indemnizatia celui de al doilea copil dupa terminarea suprapunerii (aprilie- decembrie 2012) tinand cont ... (vezi toată discuția)