Buna ziua,
Rog respectuos daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns.
Dat fiind ca, timpul ne preseaza deoarece am vandut apartamentul pentru a putea construi o casuta, am hotarat sa luam un teren de la un prieten de-al noastru cu tot cu autorizatie de constructie si proiect. Noi am inceput deja constructia si am dori sa stim cum putem face sa transferam autorizatia pe numele nostru.
Credeti ca este mai usor, daca, facem contractul de vanzare-cumparare pe teren si casa la rosu ?
Va multumesc anticipat.
Incheiati contractul de v/c asupra terenului si asupra constructiei in faza in care se afla ea, cu mentiunea ca vanzatorul va cedeaza si autorizatia de construire. Apoi continuati constructia. Nu vad niciun impediment de natura legala.
nici nu este vreun impediment. din proprie experienta va spun ca am procedat exact asa cum va spunea si dl themis, si am finalizat constructia, am facut cadastru, intabulare, tot fara nici o problema.
OUG nr. 214/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii
Art. 7
(14) Valabilitatea autorizatiei se mentine in cazul schimbarii investitorului, inaintea finalizarii lucrarilor, cu conditia respectarii prevederilor acesteia si a inscrierii in cartea funciara a modificarilor intervenite cu privire la drepturile reale imobiliare."